Har du brug for hjælp?

Almindelige spørgsmål og svar

Samfundsansvar

Turismen er en vigtig indtægtskilde for utallige mennesker verden over og hele turismens fremtid er afhængig af miljøets, samfundets og den lokale kulturs tilladelse på turistdestinationerne. Mennesker vil fortsætte med at rejse til spændende rejsemål, men ingen har lyst til at rejse til et ødelagt miljø eller være omgivet af urovækkende sociale forhold.


Tickets ambition er at være en god samfundsborger. Der findes en bevidsthed inden for virksomheden om at engagere sig samfundsspørgsmål som ligger tæt på firmaets virkeområde. Vi har valgt at koncentrere vores indsats til to prioriterede støtteprojekter; den svenske organisation Rejseindustriens Børnefond samt ECPAT, stillingtagen mod børnesexturisme.

Ticket st√łtter New Hope

Ticket har i flere år engageret sig i den svenske organisation New Hope (tidligere Reseindustrins Barnfond), og Ticket opmuntrer alle ansatte at hver måned bidrage til organisationens arbejde med 30 kr. Ticket skænker derefter lige så meget som de ansatte skænker sammenlagt. De administrative udgifter ligger på under 2 % og de penge som samles ind går ubeskåret til børn i nød. I stedet for at give julegaver til de ansatte skænker Ticketkoncernen disse penge til børnefonden.
2010 skænkedes 70.000 kr til vores eget projekt. Se nedenfor.

Tickets st√łtteprojekt i Kenya

Starehe Boys Centre er en højt respekteret institution, som har eksisteret i Kenya siden selvstændigheden i 1964.

2005 påbegyndte projektetarbejdet for en skole for piger på en farm i en forstad til Nairobi. Formålet med Starehe Girls' Centre er at hjælpe dygtige piger fra svære forhold at komme videre med sin uddannelse. Skolegang koster mange penge i Kenya, og hvis forældrene i en familie har få penge, er det først og fremmest drengene man satser på. På Starehe Girls Centre får også piger en chance. Kenya behöver kvindelige forbilleder.

Skolen er en kostskole. For mange piger er det det eneste hjem de har, så de tilbringer tilmed skoleferier på skolen. Hvert år tager man 80 elever ind, som er blevet valgt ud blandt ca. 10.000 ansøgere. Det er altså en ret hård udvælgelsesproces. Man vil gerne holde en høj akademisk standard, men vil også gerne have pigerne til at dyrke idræt. desuden forsøger man at undervise i basiskundskaber om landbrug og har tilmed en kostald på skolen. Skolen er stadig i en opbygningsfase, og da alle aktiviteter baseres på private donationer tager det tid at få alt på plads. I Kenya er der mange etniske modsætninger, men skolen er stolt over at have alle forskellige stammer repræsenterede.

Vi sponserer 7 piger på Starehe Girls' Centre og kommer i fremtiden at følge dem på deres vej mod at "blive studenter".

» Læs mere om Tickets støtteprojekt i Kenya 

Ecpat

Børnesexhandel er et stort tillidsspørgsmål for turistindustrien. Derfor støtter Ticket non-profit organisationen ECPAT (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes), som arbejder med at forebygge og stoppe alle former af børnesexhandel. Støtten indebærer først og fremmest at Ticket bistår ECPAT med at udbrede information.

» Læs mere om ECPAT