Weekendophold Cannes

Søg billigt weekendophold i Cannes.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Cannes

Fakta om Cannes

Ved Côte d’Azur på den franske Riviera, ligger Cannes, som er vært for Europas mest berømte årlige filmfestival. Den har også længe været legeplads for sofistikerede forlystelsessyge mennesker fra hele verden. Her er smukke sandstrande, de fleste tager entré. Det er sådan, man holder ”alle mulige mennesker” væk.

Der er sket meget siden starten af 1800-tallet, da her kun lå en lille fiskerby. Men stedet blev opdaget af aristokratiet, som byggede eksklusive ferievillaer, og det var kun et spørgsmål om tid, før Cannes udviklede sig til et eksklusivt fereieområde. I dag er der også højteknologisk industri oppe i bjergene, men turisme og service er stadig den vigtigste økonomiske aktivitet, sammen med de årlige festivaler og udstillingerne.

Cannes’ centrum ligger ved den gamle havn, og det er gratis at kigge. Det er underholdende at se på bilerne. Tænk på et antal millioner og se så, hvor lang tid der går, før du har set tilstrækkelig mange dyre biler til at komme op på det beløb. Det går stærkt. Fra havnen leder den berømte Croisette Boulevard, og stranden går hele vejen rundt om bugten til Rade de Cannes.

Boulevard Jean Hibert går den anden vej, forbi nogle af de bedste strande. Le Suquet er det nærmeste, man kommer på en gammel bykerne. Her har man udsigt over den vestlige del af den gamle havn. Her er middelalderatmosfære med smalle gyder, der går op ad bakken. Fra toppen har man en vidunderlig udsigt. Hvis man står på forsvarsmuren foran kirken, er det muligt at se byen, havnen, bugten og Cap de la Croisette. Cannes er et paradis, hvis man vil købe (og har råd til det) de mest chikke ting. Men det er at kigge på vinduer, og de gader, man skal vælge, er Rue d’Antibes, Rue Félix Faure og Boulevard de la Croisette.
 

Befolkningstal
70.000 (2004)

Hvornår skal man rejse
Maj – for at se på kendisser under filmfestivalen … hvis du kan mase dig ind i byen (eller finde en kajplads til din yacht).

Gå ikke glip af
Markederne – om ikke andet så for at se den del af livet, som er virkelighed i Cannes: Den overdækkede markeder ved Forville, udendørsmarkedet Place
Gambetta eller loppemarkedet på lørdage ved Sur Les Alées tæt på havnen. En sejltur til Îles de Lérin, en øgruppe, som består af fire øer ud for
Cannes. Gå ikke glip af cellen, hvor Manden med jernmasken sad fængslet (på Île-Sainte-Margaret). Cimetière du Grand Jas på Avenue de Grasse – en kirkegård med smukke statuer og vidunderlige monumenter. De interessante kirker: Notre Dame de Bon Voyage (fra 1700-tallet), Notre Dame de l’Esperance og Alexander III’s russiske kirke. Et grundigt kig på Palais des Festivals (hvor stjernerne samles) og Carlton Hotel (hvor de bor). Som man plejer at sige: Hvis du må spørge, hvor meget hotelværelset koster, har du ikke råd til at bo der.

Godt at vide
Den drivende kraft bag Cannes’ udvikling i 1800-tallet var en engelsk politiker – Lord Henry Peter Brougham.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD