Weekendophold Marseille

Søg billigt weekendophold i Marseille.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Marseille

Fakta om Marseille

Marseille ligger ved Middelhavet og er Frankrigs anden by og vigtigste havn. For mange rejsende har byen et temmelig dårligt ry, og udenlandske turister rejser ikke gerne hertil. Alligevel er det er et interessant og farverigt sted med lang historie. Byen er kosmopolitisk – på godt og ondt – og efter årtiers forfald har den fået noget af en genfødsel – gamle bygninger er blevet restaureret, og hurtigtogene fra Paris har gjort det let at rejse hertil.

Marseille kan være et chok, når man kommer hertil for første gang – larmen, duftene, heden og markederne minder mere om Afrika end om Europa – og der er en spænding i luften. Det er Frankrigs ældste by, grundlagt for omkring 2.500 år siden, og den har altid fungeret som en port mellem Europa og resten af verden. Byen er mere en Middelhavsby end en fransk by, og det er en, dog mindre besøgt, rival til Athen, Barcelona og Neapel.

Byens hovedgade, boulevarden La Canebière, går i nordøstlig retning fra havnen. Her lå tidligere”red light district”, kendt blandt engelske sømænd som ”ølsejden”, men i dag er en forretningsgade omgivet af de farverige Maghrebikvarterer med deres markeder, hvor der sælges eksotiske grøntsager, krydderier og farverige afrikanske stoffer.

Området omkring den gamle havn er Marseilles’ virkelige hjerte, og her ligger marinaen og fiskemarkedet. Ved indgangen til havnen står to gamle borge vagt, Fort St. Nicolas på sydlige side og Fort St. Jean på den anden. Men basilikaen Notre-Dame de la Garde er måske Marseilles’ mest kendte vartegn, da den ligger højt over byen, syd for havnen. Den enorme forgyldte statue af madonnaen og barnet kan ses af søfarere på lang afstand.

Le Panier, den ældste del af byen, er et virvar af smalle gyder og stentrapper. Desværre blev store dele af området ødelagt under 2. Verdenskrig, da nazisterne brugte dynamit for at sprænge huse og dræbe jøder og frihedskæmpere. Men meget af områdets sjæl og arkitektur overlevede trods alt, blandt andet Hotel de Ville fra 1600-tallet.

Her ligger også det fascinerende Musée de Marseille, som fortæller om byens lange og begivenhedsrige historie, ligesom byens smukkeste bygning, det restaurerede Hospice de la Vielle Charité, et fattighus fra 1600-tallet med et smukt barokkapel og lige så smukke arkader.
 

Befolkningstal
1.604.500 (2007)

Hvornår skal man rejse
April til juni, eller september til oktober.

Gå ikke glip af
Fiskemarkedet ved Quai des Belges. Maghrebikvartererne – et farverigt område med mange markeder, som sælger eksotiske frugter, krydderier og afrikanske stoffer.
Musée Cantini, som viser moderne kunst og rummer flere værker af Picasso. Det ligger i nærheden af Palais de Justice.

Godt at vide
Hurtigtogene fra Paris har virkelig gjort Marseille til en tilgængelig by.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD