Weekendophold Dubrovnik

Søg billigt weekendophold i Dubrovnik.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Dubrovnik

Fakta om Dubrovnik

Dubrovnik ligger allerlængst mod syd i Kroatien, langs Dalmatiens kyst. Omgivelserne på halvøen, som stikker ud i Adriaterhavets klare vand, er smukke og understreges endnu mere af kalkstenklipperne i baggrunden ved grænsen mod Bosnien-Hercegovina. Den gamle bymur beskytter en historisk bykerne, som har været med på Unescos verdenarvsliste siden 1979.

Byen blev grundlagt i 600-tallet og var dengang et protektorat under det byzantinske rige. Efter korstogene var det Venedig, der tog over (1205–1358), og senere blev Dubrovnik en del af det ungarske kongerige. Fra 1300-tallet og frem til 1808 styrede byen sig selv, som en fri stat, under navnet Repubblica di Ragusa. Byens succes var baseret på handel, og man havde en stor handelsflåde, som fragtede varer til det vestlige Europa. I middelalderen var det den eneste bystat, der kunne udfordre Venedig.

Dubrovnik blev også et vigtigt center, hvor det kroatiske sprog udviklede sig, ligesom litteraturen, poesien og dramatikken. Kunstnere, matematikere og læger kunne også udvikle deres kundskaber her, ligesom andre videnskabsmænd.

Byens nedgang begyndte i 1667 efter et stort jordskælv, som ødelagde mange af de gotiske bygninger. Ny barokarkitektur blev opført, og siden da har de befæstede bymure stort set beskyttet byen mod krig. I starten af 1990-tallet indtog det jugoslaviske folks armé Dubrovnik, og mange bygninger blev ødelagt. En møjsommelig restaurering har i dag genopbygget byen til dens tidligere glans. Den bedste måde at udforske byen på er at gå en tur langs den enorme ydre ringmur, bygget mellem 1100- og 1600-tallet. Muren er 25 meter høj og 6 meter bred, og den har 16 forsvarstårne som giver en vidunderlig udsigt over havet og byen.

Men det er også en fornøjelse at slentre rundt i byen. Udforsk hovedgaden, Placa, med dens kalkstensbelægning fra 1460-tallet, og Sponza-paladset, en af de få bygninger der overlevede jordskælvet. Blandt andre vigtige bygninger kan nævnes Rektorpaladset, katedralen, franciscanerklosteret og det dominikanske kloster med dens smukke søjlegange fra 1400-tallet. Dubrovniks sommerfestival er den vigtigste kulturfestival i Kroatien – teater, klassisk musik, optræden og folkemusikarrangementer.
 

Befolkningstal
50.000 (2001)

Hvornår skal man rejse
Om sommeren – på grund af festivalen.

Gå ikke glip af
Bymuren. Den ortodokse kirke. Dominikanerklosteret. Elafitiøerne. Sponzapaladset.

Godt at vide
Dubrovnik er også berømt for sine fine sandstrande.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD