Fly til Barcelona

Catalonien

Catalonien er som et eget lille land i det nordøstlige Spanien, klemt inde mellem Pyrenæerne og Middelhavet, og med sin egen kultur og 1000 år af historie. Her kan du nyde de smukke strande i Barcelona, Costa Brava og Costa Daurada. Lad dig forkæle med tapas og paella, som du skyller ned med vin, sangria eller cava. Vandre i Pyrenæerne, besøg herlige vingårde eller tag børnene med til forlystelsesparken Port Aventura. Catalonien er perfekt både for en weekendrejse eller en længere ferie.

Barcelona

Herlige Barcelona behøver knapt nok nogen præsentation. Her kan du slentre ned af den kilometerlange gågade Las Ramblas, nyde tapas og vin i Barri Gotic (det gotiske kvarter), og lade dig forundres af Sagrada Familia og alle de andre fantastiske frembringelser af den kunsteriske arkitekt Antoni Gaudí. Sportsinteresserede kan se FC Barcelona spille på Camp Nou, Europas største stadion, eller se Formel 1 i maj.

 

Barcelona byder på 7 forskellige strande for enhver smag, fra den populære Sant Sebastià og Barcelonata Beach, til nudiststranden Mar Bella. Alle strande ligger langs med den gule metrolinje L4, men man kan også sagtens gå fra strand til strand på den 5 km lange strandstrækning.

Costa Brava i nord

Nord for Barcelona ligger Costa Brava, eller "den vilde kyst". På trods af navnet så findes der her ikke kun dramatiske klipper som hænger ud over havet, men også fine strande, blandt andet i turistdestinationerne Lloret de Mar, som kun ligger 75 km fra Barcelona, herlige Tossa de Mar med levn fra både Romerriget og middelalderen, og smukke Roses på grænsen til Frankrig.

 

I området omkring Roses finder du desuden nationalparken Cap de Creus med sine dramatiske klipper helt ned til havet, og vådområdet Aiguamolls de l'Empordà, som er trækfuglenes obligatoriske stop mellem Europa og Afrika. Et stykke inde i landet finder du den middelalderlige by Girona med sine katedraler, fæstninger og de gamle jødiske kvarterer.

Storbyeventyr

Costa Daurada i syd. Syd for Barcelona finder du Costa Daurada (Costa Dorada på spansk), eller "guldkysten", som har fået sit navn fra sine lange gyldne sandstrande og som byder på smukke middelhavsudsigter med hvide, små fiskerhuse. 100 km syd for Barcelona ligger havnebyen Tarragona, som var Romerrigets vigtigste by på Den Iberiske Halvø, och rejser du yderligere 10 km kommer du til turistbyen Salou med forlystelsesparken Port Aventura, som gør den til en sikkert kort for børnefamilier.

Vandring og vingårde i vest

Udover vingårde så byder Cataloniens indland desuden på mange andre udflugtsmål. Kun 60 km fra Barcelona finder du bjerget Monserrat med det smukke Benediktinerkloster Santa Maria de Monserrat. Perfekt for en endagsudflugt! Men er du ude efter en rigtig dramatisk naturoplevelse bør du begive dig til Pyrenæerne med sine høje bjerge, smukke dale og skove, krystalklare søer og skønne vandringsstier.

 

To timer fra Barcelona finder du den herlige nationalpark Cadí-Moixeró, men hvis du begiver dig endnu længere væk kommer du til Aigüestortes med fantastiske udsigter, op til 3000 meter høje bjergtoppe og næsten 200 søer, blandt andet den smukke Sant Maurici-sø.