Det er smart at booke fly + hotel samtidigt. Spar tid og penge!

Billige flybilletter

  1. London 1.297,-

Fly + hotel

  1. London 3.988,-

4 byer i det sydøstlige England, som du nemt nå med tog fra London

Mere information om tog kan findes her »

Brighton

Brighton er en livlig kystby, bekvemt beliggende 50 minutters togtur fra London. Mest berømt er Brighton Pier, den populære mole, som huser både restauranter, pubber og længst ude en lille forlystelsespark. Brighton har en stærk gaykultur, med masser af klubber og caféer specielt henvendt til et gaypublikum, med bydelen Kemptown som kerne. Byen har desuden et enormt udbud af restauranter, som ikke vil skuffe selv den mest kræsne gourmet. Tilføj god shopping, hyggelige caféer og et betydeligt roligere miljø end London, så er det er let at forstå Brightons popularitet.

Windsor

Windsor Castle er Storbritanniens største slot og desuden et af landets mest kendte. Det er også verdens ældste beboede slot og en af de vigtigste officielle residenser for den britiske kongefamilie. Slottet benyttes både privat og til officielle opgaver og ceremonier, og dronning Elizabeth II tilbringer ofte weekenderne på Windsor. Slottets kapel, St George’s Chapel, er et meget populært sted for kongelige bryllupper. I maj 2018 finder næste bryllup sted på Windsor, mellem prins Harry og skuespillerinden Meghan Markle. Du kommer nemt til Windsor Castle med tog fra Paddington eller Waterloo Station i London. Køreturen tager en lille time.

Portsmouth

Da Portsmouth er Englands største orlogshavn, er her fine skibsmuseer at besøge, bl.a. Portsmouth Historic Dockyard, hvor Lord Nelsons HMS Victory og Henrik VIII’s flagskib The Mary Rose er bevarede. For den mindre skibsinteresserede gæst er der dog meget andet at opdage. I denne dynamiske by blev Charles Dickens født, og også Arthur Conan Doyle og Rudyard Kipling har boet i byen. Alle disse tre litterære kæmper er repræsenteret på forskellige museer, som alle er et besøg værd.

Eastbourne

Eastbourne er en charmerende, lille kystby ved Englands sydkyst, tæt på den naturskønne odde Beachy Head med sine over 150 meter høje kridtklipper. Selve byen er fuld af smukke victorianske huse, hyggelige afternoon tea-caféer og dejlige hoteller. Eastbourne siges at have flest solskinstimer i England, hvilket gør byen til en meget værdsat badeby blandt både britiske og udenlandske turister.

Besøg vingårde i det sydøstlige England

Prisbelønnede engelske bobler, hvad siger du så? Faktum er, at engelske vine er i stærk fremmarch, og især i det sydøstlige England satses der indgående på at genoptage den lange tradition for vinfremstilling. Jordforholdene ligner dem, de har i det franske Champagne, og derfor er netop mousserende vine noget, der lægges lidt ekstra kærlighed i. Disse vine slår desuden ofte champagne i blindtest. Husk at besøge fx det fantastiske Chapel Down Winery, hvis vin ofte får prestigefulde udmærkelser og som desuden har været førende i genopdagelsen af engelske vine. Du kommer nemt hertil med tog (ca. 1 time) fra det centrale London. Et andet meget værdsat alternativ i nærheden er Sandhurst Vineyards, og også de tilbyder interessante rundvisninger med vinsmagning. 

London med familien

London er en perfekt ferieby for børnefamilier. Byen har et enormt udbud af spænende museer og aktiviteter blandet med hyggelige caféer, hvilket gør, at mange stop ikke blot fylder energi i små maver, men også bliver herlig afslapning for de voksne. Det store pariserhjul London Eye er en succes hos både store og små. Book billet i forvejen for at undgå køerne! Den bedste, og definitivt billigste, fornøjelse er at gøre brug af de smukke dobbeltdækkerbusser. Vælg en interessant rute, snup sæderne øverst og forrest og nyd sightseeingturen. Gå heller ikke glip af at se Harry Potters verden i virkeligheden. Med toget fra Euston kommer du til Warner Bros Studios, hvor store dele af de elskede film blev indspillet.

Charmerende indkvartering

Få rejsemål er så tæt forbundet med hyggelige, unikke indkvarteringssteder som England. At bo på de behagelige Bed and Breakfasts (B&Bs) er en bedre måde at komme tættere på den engelske kultur end at bo på større og knap så personlige hotelkæder – og der er mange guldkorn at vælge mellem. Fx Fenland Guest House i Southampton har meget imødekommende værelser og perfekt central beliggenhed i byen. En rigtig pittoresk perle er The Langtons Guest House i Eastbourne, med herlig udsigt over havet, eller Cromwell House med et minuts gang fra Eastbourne-molen. Skal du længere østpå, eller vil du tættere på klipperne i Dover, er der bl.a. Castle House, et smukt stenhus fra 1730’erne.

Naturoplevelser i det sydøstlige England

Englands natur er virkelig storslået – alt fra grønne, bølgende bakker til dramatiske klipper langs kysten. Blot en god times togrejse fra London ligger South Downs, Englands nyeste nationalpark, hvis natur er meget varierende med vidtstrakte heder, bakker, skov og floder. Den smukke kystlinje mod Den Engelske Kanal er måske allermest kendt, med de hvide kalkklipper Seven Sisters i spidsen. Englands mest kendte klipper er dog Dovers hvide kridtklipper. Hertil kommer du nemt direkte fra Gatwick. Klipperne er Storbritanniens nærmeste punkt mod det kontinentale Europa. En vandretur ved de storslåede klipper langs havet, hvor man i klart vejr har god udsigt over den franske kyst, er et minde for livet.

Slotte i det sydøstlige England

Den populære tv-serie Downtown Abbey har fået interessen for at besøge engelske slotte til at skyde i vejret – og med god grund. Det sydøstlige England har et fantastisk udbud af slotte, som er åbne for besøgende. Et af de mest populære er Highclere Castle, som også har fungeret som indspilningssted for ovennævnte serie. Det imponrende slot er omgivet af smukke haver, hvor du let kan slentre omkring en hel dag. Et andet slot, som er i høj grad er et besøg værd, er Hampton Court Palace, ca. 20 km sydvest for London. Hampton Court er et af Tudoreraens vigtigste slotte og var en af Henrik VIII’s vigtigste residenser. Hvis du vil lære mere om Tudor-slægten, er Hever Castle, Anne Boleyns barndomshjem, berømt både for sin samling af Tudorportrætter og sin fantastiske, prisbelønnede have.