Det er smart at booke fly + hotel samtidigt. Spar tid og penge!

Fly till Italien fra

Fly + hotel

Italien

Italien er så meget! En skøn blanding af tusinder af års kultur og moderne design, 750 km kystrækning med alt fra børnevenlige sandstrande til spændende snorkelvande og romantiske bugter, storbypuls og ægte landlig hygge og en madkultur elesket af alle aldre. Du kan helt sikkert finde dit Italien, nedenfor er nogle ideer til at starte fra. 
Mer information og inspiration kan findes her.

Den perfekte solferie, langt ind i efteråret

Italiens kyster er dejligt varierende. kilometerlange sandstrande med lavt vand, små pittoreske badevige og klippestrande med vidunderlige muligheder for at snorkle. Parasoller på række med bekvemme solsenge og service, det er klassisk italiensk strandliv, men man kan også sagtens finde offentlige frie strande. Østkysten gemmer på mange uudforskede badesteder som Numana, Grottammare og San Benedetto del Tronto i Marche, eller fiskernes Grado i nord med et oplagt besøg i café- og shoppingbyen Trieste

 

Badesæsonen er lang, og et tip er at gå efter september, idet tempoet er lidt lavere, og sommerfornemmelsen stadig er der. Den italienske riviera, regionen Liguria, har en tidløs charme og mildt klima året rundt. Romantiske landsbyer og småbyer som Alassio, Sanremo og Sestri Levante lyser gult og rosa mod grønne bjerge med fine vandrestier. 

 

Syditalien er også perfekt til en solrig ferie, når sommersæsonen er forbi. I Calabria venter pittoreske kystbyer som Tropea og citruslundenes Scilla, med fine naturoplevelser i det bjergrige indlands naturreservat. Hælen på støvlen er den spændende region Puglia (Apulien), hvor kulturbyer som Bari og barokperlen Lecce er omgivet af vinmarker, olivenlunde og fine strande.

Det grønne, skønne, aktive Italien

Italien strækker sig fra Alperne i nord til nærmest tropisk varme i syd, og derimellem er der bølgende landskaber med grønne, tætte skove skover, smukke dyrkede marker og høje bjerge. De 25 nationalparker og over 300 naturreservater spredt over hele landet byder på mange herlige oplevelser til fods, på mountainbike eller måske i kano. Cykellandet Italien har naturligvis også mange cykelstier og betagende smukke landeveje at cykle på.

 

Blandt naturelskerens ”skal opleve” er Dolomitterne, de forhistoriske koralrev, som rejser sig mod himlen i de nordøstligste regioner. En vandreferie får en god start i Val Gardena, Canazei eller Cortina d’Ampezzo. Regionen Abruzzo i mellemste Italien rummer hele tre nationalparker med majestætiske bjergmassiver, som går ind i Molise, rigt dyreliv og landsbyer med rustikke oplevelser, måske med start i Vasto eller Termoli ved havet. På Sardinien kombinerer du let storslåede naturoplevelser med sol og bad. Pilgrimsturen Via Francigena går gennem hele Italien, og etaperne ved Siena i Toscana er blandt de mest værdsatte.  

 

 

 

 

.

Nyd langsomt og ægte, året rundt

Lavsæsonen har mange fordele: det er lettere at improvisere, der er lavere priser og mindre trængsel. Oplevelsen bliver roligere og mere ægte, ikke mindst på velbesøgte steder som Venedig eller Cinque Terre. Også når temperaturerne daler, varmer solens stråler, og en weekend i eksempelvis Padova, Cagliari eller Neapel giver dig helt sikkert energien tilbage. Måske rammer du modeudsalget i storbyerne i januar?

 

Landsbyerne langs Amalfikysten og ude på øerne Capri og Ischia er åbne fra forår til efterår med solterrasser, parker, klippebade og spahoteller. At synke ned i naturligt varmt kildevand, når efterårstågen svøber landskabet ind, er magisk. Courmayeur, Bormio og Saturnia er et par eksempler på gode steder at slappe af.

 

Kører man rundt på egen hånd i Italien, får man fantastiske muligheder for at opdage landet væk fra de velkendte veje. At folde kortet ud ved morgenbordet og lægge kursen for dagen, og derefter – efter  dagens første cappuccino – sætte sig bag rattet og i mageligt tempo køre på en tilpas lurvet landevej, mens solen stiger på den blå himmel... 

Kultur er kult! Både for gammel og ung

Italiens 20 regioner har forskellig historie og fremviser helt forskellige ansigter.  Det er svært at vælge forkert. Masser af små og mellemstore byer venter på at blive opdaget – hele Italien er en eventyrskat!

 

Alberobello i Puglia med de toppede trullihuse er en unik oplevelse, ligesom udgravningerne af antikkens Pompeji og Herculaneum ved Napoli. Tag med på hemmelig trøffeljagt i skumringen i Piemonte, besøg de historiske parker i Tivoli uden for Rom, eller den botaniske have i Ninfa, som en prins skabte på ruinerne af en forladt middelalderby. Lad en guide vise dig de underjordiske gange i det smukke Orvieto midt i Italiens grønne hjerte, eller lær om mosaik i mosaikkernes Ravenna. Se alle de fine bilmuseer i Emilia Romagna – Ferrari, Ducati, Maserati hører alle sammen hjemme her.

 

At tage på city-weekend med børn til Rom eller Venedig er en sikker succes. Hvem bliver ikke imponeret af Colosseum eller Peterskirkens kuppel? Hvem bliver ikke forundret over Venedigs broer, kanaler og gondoler? (Og hvem har noget imod pasta og pizza?) Interaktive museer gør historien levende i Firenze, og unge voksne genkender måske byens historiske kvarter fra flere computerspil.

Smagenes Italien, en uendelig rejse

Velkommen til det vidunderlige madland Italien! Stort set hver landsby har sine specialiteter og sine festivaler. Vinhøstfesterne finder sted i oktober med lidt tyvstart i september, over hele landet. Er du på storbyferie, kan du kombinere det med en vinudflugt i nærheden: til Franciacorta eller Valtellina fra Milano, til byerne i distriktet Castelli Romani fra Rom, eller til Chianti fra Firenze. Piemontes vindistrikt omkring Alba og Asti sætter du måske en uge af til og når både at vandre mellem vingårde, besøge nyskabende vinmuseer og slappe af i hyggelige landsbyer i fred og ro. Afslutningen kan være den madglade kulturby Torino. Valpolicellas og Soaves vinmarker med udgangspunkt fra Verona eller Vicenza er et andet godt tip.

 

Blandt Italiens mest kendte produkter er parmesan, parmaskine og andre charcuterier. Besøg producenter og botaniser blandt de mange restauranter i de hyggelige kulturbyer Bologna og Parma! At bo på en gård og nyde rustik madlavning og landluft er en herlig ferieform. Toscana er mest kendt for dette, men overse ikke naboregionerne Umbria og Marche – at være der i svampesæsonen er herligt. 

Grand Tour, klassikeren i ny aftapning

Den klassiske dannelsesrejse, som adelen foretog i 1700-tallet, at se, opleve og lære, herligt! Lav din egen variant, med stop efter dine interesser. Måske rejser du med tog? Her er nogle forslag fra nord til syd:

 

Det norditalienske sødistrikt med Como ved filmstjernernes Comosø eller Desenzano ved Gardasøen, med båd når du smukke landsbyer og flotte haver – De mange slotte langs den historiske handelsrute gennem Valle d’Aosta med Aosta som base – Bankfolkenes og Columbus' stad Genova med det vildt prangende palads og vidunderlige stræder – Rolige, kystnære småbyer i Toscana, som Pietrasanta eller den lidt større Lucca – Det grønne indlands gemte kulturbyer som Gubbio eller Perugia – Rafaels fødeby Urbino og historiske badeby Senigallia i det smukke Marche – Fra Brindisi på hælen er du tæt på hvidkalkede små steder som Ostuni, Cisternino og Martina Franca med et farverigt kulturliv – Grottebyen Matera, Unescos kulturarv og kulturhovedstad i Europa 2019, er en unik oplevelse også med luksustouch – Gastronomisk lykke på det sydlige Sicilien i Arkimedes' by Siracusa, Noto og Ragusa, og med finale i Palermo.