Billigt fly till Malta

Hos Ticket finder du altid masser af billige flybilletter. Søg efter fly til hele verden nedenfor, sammenlign priser og find billige flybilletter.

Det er smart at booke fly + hotel samtidigt. Spar tid og penge!

Fly till Malta

fra 1.975,-

  1. Valletta 3.308,-

Malta

Malta er en lille ø, som længe har stået lidt i skyggen af Middelhavets mere kendte rejsemål, men som har utroligt meget at tilbyde. Øriget Malta består egentlig af flere øer, men flest turister vælger at besøge hovedøen Malta, selv om den mindre naboø Gozo også lokker med herlige oplevelser.

 

Malta er kendt for sit krystalklare vand. Mest udbredt er badning fra klipper, men der er også sandstrande rundt om på øerne. Hyggelige bådudflugter er en perfekt måde at opleve den smukke natur og se mere af øerne, for eksempel Gozo og den lille Comino.

Malta – hovedøen

 

Malta er en kulturel smeltedigel, hvis historie præges af de mange erobringer af øen - og alle har sat deres aftryk. Her ligger hovedstaden Valetta, som ikke bør misses, men også mange andre hyggelige småbyer. Øens historie går 7000 år tilbage i tiden - på Malta befinder du dig midt i Middelhavets historie, og midt i en nutidig kultur, der er gennemsyret af årtusinders kulturarv. Historiens vingeslag mærkes overalt i landets arkitektur og samlinger, i kirker, kapeller, templer og museer. Hovedstaden Valetta er udpeget til verdenskulturarv af UNESCO og er et must at besøge, men øen har også mange andre hyggelige småbyer. Mdina er den oprindelige hovedstad, placeret midt på øen med en guddommelig udsigt. Mdina kaldes også for den stille by, eftersom biler ikke er tilladt inden for bymurene.

 

På øens kyster er der alt fra klassiske badesteder med smukke sandstrande til dramatiske klippebade. Der er masser af hyggelige byer – gå for eksempel ikke glip af den charmerende Vittoriosa, som ligger på den anden side af vigen set fra Valetta. Transport sker lettest med færge fra Valetta, som tager omkring et kvarter og giver en herlig udsigt over byerne og kysten.

 

Gozo og Comino – de mindre naboer

Naboen Gozo er mindre end Malta, men betydeligt grønnere end hovedøen. Her er skyggefulde vingårde og en natur, som er vildere end storesøsterens. På Gozo er tempoet roligere end på Malta, med flere smukke vandrestier, der også er perfekte til mountainbikeinteresserede rejsende. Øen er fuld af lokalproduceret mad med fantastiske råvarer. Her er der blevet indspillet scener til den populære tv-serie Game of Thrones, hvilket stadig lokker mange til de smukke klipper langs Dwejra-bugten.

 

Den lillebitte ø Comino ligger mellem Malta og Gozo – den har kun en håndfuld indbyggere. Vandet er næsten uvirkeligt krystalklart, perfekt til både bad og vandaktiviteter som snorkling og dykning.

Hovedstaden Valetta og populære badesteder

Valetta ligger på hovedøen Malta og er en historisk og spændende by. Byen er utrolig smuk og kuperet, med honningfarvede huse, som snor sig op og ned langs gaderne. Besøg den flotte katedral St Johns Cathedral, eller den smukke park Upper Barracca Gardens, som giver dig en fantastisk udsigt over byens smukke naturhavn.

 

Mellieha Bay på øens nordøstlige side har den mest populære sandstrand, men også tværs over øen finder du smukke strande. St Julians er en hyggelig turistby med et livligt natteliv. I gåafstand fra St Julians ligger Sliema, også en hyggelig turistby med mange restauranter, butikker og smukke klippebadvige.

At foretage sig på Malta

Trods Maltas relativt lille størrelse tilbyder øriget en masse at gøre for den mere aktive rejsende. Lej en bil og kom frem i mageligt tempo på hovedøen. Besøg alle de hyggelige byer, og tag en afkølende dukkert i en af øens mange vige. Her er også smukke vandrestier og forbløffende stier for cykelfans. Du kan også opdage Malta under overfladen, enten gennem snorkling eller dykning.

 

For den arkitektur- eller historieinteresserede rejsende er der meget at se. Man kan beundre Valettas mange smukke bygninger på gåture rundt om i byen. I Valetta er der også Nationalmuseum for arkæologi, hvor fund fra øens udgravninger fremvises. Rundt om på Malta er der også mange smukke ruiner, som kan opleves, uanset om du er historieinteresseret eller ej.