Book billige flybilletter til Sydafrika

Det er smart at booke fly + hotel samtidigt. Spar tid og penge!

Billige flybilletter:

Flyg + hotell

Sydafrika

Sydafrika er et fascinerende land, større end Spanien og Frankrig til sammen, med en både spændende og mørk historie, guddommelig natur og mange forskellige kulturer samlet. Af landets i øjeblikket knap 60 millioner indbyggere er ca. 1/3 efterkommere efter de hollændere, der kom til Sydafrika for over 300 år siden, og hvis sprog udviklede sig til nutidens afrikaans. Landet har hele 11 officielle sprog – engelsk, afrikaans og ni mindre sprog fra landets forskellige stammer.


Sydafrikas natur er uovertruffen smuk, med dramatiske kyststrækninger hvor pingvinerne puffer til hinanden på strandene, bølgende, grønne vinmarker og safariområder, som byder på dyreiagttagelse i verdensklasse. Flyrejsen er lang, men Danmark og Sydafrika ligger i samme tidszone – med andre ord slipper du for besværlig jetlag og tidsomstilling.

Løver, pingviner og magisk natur

Sydafrikas natur er meget varieret. Årstiderne er byttet rundt – når det er vinter i Danmark, er det sommer i Sydafrika, hvilket er vigtigt at vide, hvis sol og bad skal indgå i rejsen. Landet har flere forskellige klimazoner, med kyst på tre af landets sider og en stor variation i højden over havet. Der er varmest i Sydafrikas nordøstlige del, langs kysten mod Det Indiske Ocean.
 

Den verdensberømte Krugerpark i det nordøstlige Sydafrika har den største variation af vilde dyr på hele det afrikanske kontinent. Her er gode muligheder for at se The Big Five – elefant, løve, næsehorn, afrikansk bøffel og leopard. Besøgende kan tage rundt i parken på egen hånd, men for bedste safarioplevelse er der mange guidede ture at vælge mellem.
 

Selv om pingvinen ikke indgår i The Big Five, så kan du stifte bekendtskab med dette smukke dyr på nært hold, langs Sydafrikas sydvestlige kyst. To af de mest kendte ynglesteder, som også er nemme at besøge, er Boulders Beach og Stony Point lige uden for Kapstaden, hvor det førstnævnte er nemmet at komme til. En oplevelse, du absolut ikke må gå glip af.

Spændende storbyer - Kapstaden, Johannesburg, Durban og hovedstaden Pretoria

Byen har en vidunderlig bykerne med masser af butikker, caféer og restauranter. Kapstaden er dog landets mest kendte by, en by der virkelig har alt – en sprudlende restaurantscene med guddommelig mad, hyggelige butikker, kridhvide strande, dramatiske bjerge og venlige indbyggere. Gå op ad Taffelbjerget og nyd den magiske udsigt, eller hvorfor ikke foretage en udflugt til Robben Island, hvor Nelson Mandela var fængslet, og lære mere om landets historie.
 

Durban er en havneby, der tidligere især var kendt som et surfmekka, men nu er ved at blive en attraktiv turistby. Mens Kapstaden har tørrere middelhavsklima og koldere vand, er der i Durban i stedet et varmere og fugtigere subtropisk klima med et betydeligt mere badevenligere hav.
 

Pretoria er Sydafrikas hovedstad, cirka 50 km nord for Johannesburg. Pretoria har flere museer, som er et besøg værd. I lang tid blev byen forbundet med det gamle apartheidsystem, hvilket besøgende kan lære mere om i Pretorias gamle centralfængsel.

Smukke vingårde i verdensklasse

Sydafrikansk vin er en succes i hele verden. Stellenbosch er formentlig det mest berømte vindistrikt, men her er mange andre mindre kendte distrikter som Robertson, Wellington, Paarl og Franschhoek – for at nævne nogle. I flere af disse vindistrikter finder man også mange af Sydafrikas bedste restauranter, og derfor anbefaler vi et besøg, uanset hvor stor interessen for vin er. Vindistrikterne ligger tæt på hinanden, hvilket gør det overkommeligt at besøge flere på ferien. Hvis nogen i selskabet vil springe prøvesmagningen over, er en lejebil en bekvem måde at komme omkring og nyde det smukke landskab, men hvis det ikke er et alternativ, er der glimrende guidede ture, både heldags- og halvdagsture.

 

Mad og drikke Sydafrika

Ligesom befolkningen er Sydafrikas madkultur en fantastisk smeltedigel med mange influenser. Med landets europæiske påvirkninger er det ikke svært at finde vesterlandsk mad, men sørg endelig for at smage den sydafrikanske mad, som oftest er både rimelig i pris og vellavet. Typisk sydafrikansk mad er struds, krokodillesteak eller impala, en afrikansk antilope. Landet har også et enormt stort udbud af frugt og grøntsager, med guddommelige smage. Grillet, eller braai som det hedder i Sydafrika, er meget populært. I og med landets beliggenhed med hav på tre sider er der også meget frisk fisk og skaldyr. Prisniveauet i landet er lavt sammenlignet med Danmnark, og med det store indenlandske udbud af både mad og drikke er det et fantastisk madland at besøge.