Rejser til Bulgarien

Er du interesseret i rejser til Bulgarien? Her kan du læse en komplet rejseguide om Bulgarien, med en masse spændende oplysninger om rejser til Bulgarien. Få inspiration til din egen rejse til Bulgarien med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


I det østlige Europa, med nabolande som Grækenland, Tyrkiet, Makedonien, Serbien, Montenegro og Rumænien er Bulgarien et land med mange påvirkninger fra forskellige traditioner. Alligevel er dette fascinerende land meget unikt. Bulgarien har en meget lang og begivenhedsrig historie, mange store riger har villet sætte sit præg på landet. Dem, der har haft størst indflydelse på Bulgarien, er grækerne, ottomanerne og romerne.
Det bulgarske landskab er meget forskelligartet, hvilket gør, at landet er velegnet til mange forskellige typer ferie. Fra de populære strande i øst til de smukke vandreområder i naturskønne omgivelser, gennem små, glemte landsbyer og forbi imponerende klostre kan man opleve det, som er det rigtige Bulgarien. I bjergene kan man stå ski, hvis man vil, og i skovene kan man møde bjørne, hvis man ikke er forsigtig. Er man mere til det åndelige, kan et ophold i en enkel munkecelle i et af landets mange ortodokse klostre måske være af interesse?
De fleste, der tager til Bulgarien, gør det på grund af de lave priser i kombination med herligt vand og varmende sol. De gyldengule sandstrande ved Sunny Beach og Golden Sands tiltrækker flere turister for hvert år, der går.
 

Det bulgarske køkken er i mange henseender meget påvirket af slavisk kultur, og der er mange forskellige slags retter. Man plejer at spise både for- og hovedret samt dessert, og en hyppig forret er yoghurtsuppen tarator, eller banica, som er en lille fåreostetærte.
Når hovedretten derefter bliver serveret, er traditionelle varianter kebabtjete, som er som aflange kødboller og kjuftete dem, der minder mest om vores hakkebøffer.
Til dessert får man måske baklava eller mekitsa. Baklava er en meget populær kage på hele Balkan, i Mellemøsten og i Grækenland og laves på filodej, hakkede nødder og masser af honningsirup, rosenvand, sukker og krydderier. Mekitsa er enklere – friteret brød serveret med yoghurt.
Både øl og vin produceres i Bulgarien, og begge er meget værdsatte drikkevarer. Boza er en anden let alkoholdrik med kun 1-2% alkohol, lavet på gær, hvede eller hirse.