Rejser Cypern

Er du interesseret i rejser til Cypern? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Cypern, med en masse spændende oplysninger om rejser til Cypern. Få inspiration til at rejse til Cypern med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Cypern er Middelhavets tredjestørste ø, den ligger på samme højde som Kreta, men betydeligt længere mod vest, syd for Tyrkiet. Det er en ø med mange modsætninger, knap halvdelen af øen tilhører i dag Tyrkiet, mens den anden halvdel er græsk. Cypern har været beboet i over 10.000 år og i den velbevarede landsby Khirokitia, som er en del af verdensarven, kan man se interessante arkæologiske rester fra de første bosættelser.
Cypern har altid haft en attraktiv beliggenhed for stormagter fra alle retninger – hethitere, egyptere, assyrere, venetianere, persere og osmannere er kun nogle af alle dem, der har besat Cypern i tidens løb.
Den politiske situation på Cypern er stadig kompliceret. Øen var en britisk koloni frem til 1960, da den blev Republikken Cypern. Fjorten år senere startede voldsomme uroligheder mellem græsk og tyrkisk militær. Yderligere nogle år senere blev den Tyrkiske Republik i det nordlige Cypern proklameret, og resten af Republikken Cypern var nu den sydlige landmasse. I dag er Republikken Cypern medlem af EU, og i praksis indbefatter medlemskabet kun den sydlige, græske del af øen.
Det er også det græske Cypern, der er så populært blandt turister. Med sine vidunderlige strande, krystalklare badevand og solgaranti i sommermånederne er det meget let at forelske sig i denne ø.
 

Vil man fordybe sig i øens historie, kan man besøge Cyperns museum, som viser levn fra stenalderen frem til den byzantinske periode. Og vil man fortsætte i det historiske spor, bør man også se Kourion, som er en af de mest spektakulære udgravninger fra antikkens Cypern.
På Unescos verdensarvliste er Troodosbjergene, der er Cyperns største bjergkæde med Mount Olympos som højeste top (1951 m o. h). Mange af bjergtoppene huser byzantinske kirker og klostre. Man byggede kirker på disse besværlige steder for at beskytte dem mod de angreb, der forekom hyppigt ved kysterne.
Pafos er en anden kulturel verdensarv på Cypern. Afrodite siges at have født i denne kystby, nærmere bestemt på den betagende smukke strand Petra tou Romiou.
Cypern har længe været et populært rejsemål for turister fra hele Europa. Inden krigen brød ud i 1974, var byen Famagusta en af de mest populære destinationer på øen blandt os danskere. I dag er byen en tom spøgelsesby efter krigens plager. FN har erklæret, at ingen må bosætte sig her, og hele den kilometerlange strand, som engang var så fuld af liv, er i dag et sørgeligt syn fuld af ødelagte hotelskeletter. Det er måske ikke det mest opløftende syn, men helt klart et besøg værd.