Rejser Frankrig

Er du interesseret i rejser til Frankrig? Her kan du læse en komplet rejseguide om Frankrig, med en masse spændende oplysninger om rejser til Frankrig. Få inspiration til din egen rejse til Frankrig med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Frankrig er et af de mest variationsrige lande i hele Europa, her er alt fra gyldne sandstrande og varme solstråler ved Den Franske Riviera, sneklædte bjergtoppe med verdens bedste forudsætninger for skiløb i bjergkæden Alperne, grønne bakker og dybe dale med en enorm flora og fauna at beundre, et køkken, som har dannet grundlag for al vesterlandsk madlavning, verdens fineste vin og verdens bedste oste og et sprog, der lyder som passioneret kærlighedssang.
Frankrig har de største modehuse i verden, og shoppingen i storbyerne er helt i særklasse. Alligevel er det især romantikken, man forbinder allermest med dette fantastiske land. Vores største kunstnere og forfattere er blevet inspireret af Frankrigs vidunderlige miljøer, hvor byerne er lige så charmerende som landområderne. Hvis man søger livsnydelse på højt niveau i romantiske omgivelser og blandt udadvendte og lidenskabelige mennesker, er det afgjort Frankrig, man skal tage til.
 

Paris er Frankrigs hovedstad og tillige en af de smukkeste og mest romantiske storbyer i hele verden. Her er masser af ting at se – Frankrigs store vartegn Eiffeltårnet, verdens mest kendte kunstmuseum Louvre og den imponerende katedral Notre Dame – for blot at nævne nogle. At gå en tur langs Seinen er også noget, man skal gøre, når man besøger fortryllende Paris.
Den Franske Riviera er Europas luksusdestination nummer et. Her ferierer store berømtheder, toppolitikere og kongelige fra hele verden. I Cannes, som ligger midt på Rivieraen, afholdes en årlig filmfestival, som får masser af omtale i alverdens medier. Frankrigs næststørste by, Marseille, som også er landets ældste, ligger her med en omfattende historie og en stor samling af interessante seværdigheder, naturligvis plus det vidunderlige middelhavsklima. Nice betragtes ofte som Den Franske Rivieras centrum med sin afslappede og glamourøse atmosfære, sit store shoppingudbud og pulserende natteliv.
Alperne er navnet på den naturskønne bjergkæde, der strækker sig ud langs den franske østkyst. Her finder man stor kontrast til den sydlige, varme Riviera og kan foretage nogle fantastiske vandringer og opleve skiløb i absolut verdensklasse.
Atlanterhavskysten er betydeligt vildere klimamæssigt end den rolige og polerede Riviera. Der er en del rigtige guldkorn her, bl.a. Biarritz, hvor man kan nyde de smukke miljøer og velplejede omgivelser – men dyrt er det naturligvis også. Havet ser meget heftigt ud ved kysten, og selv om bølgerne ikke ser ud til at være særlig store, så kan kraften i det store Atlanterhav mærkes, når man forsøger at gå i og op af vandet.
I de frodige regioner omkring Provence finder man indbegrebet af den franske provins, med citrusplantager, som breder sig parallelt med vilde urter, lilla lavendelmarker, vidtstrakte vinmarker og farverige blomster. Mange kunstnere rejser hertil for at male det betagende landskab, der er så smukt, at man måber.
Holder man af franske vine, er besøg i verdens vinhovedstad Bordeaux og den mousserende vins moderland Champagne oplevelser, man aldrig vil glemme.