Rejser til Grækenland

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Det er ikke kun blandingen af et herligt klima, smukke strande og en rig kulturhistorie, der gør Grækenland til en perfekt feriedestination. De tusinder af øer, der er inden for landets grænser, gør, at valgfriheden med hensyn til klima og miljø er næsten ubegrænset. Fra Kreta i syd til Thassos i nord adskiller udseende og vejr sig en hel del, og endnu større forskelle oplever man, hvis man tager til fastlandets nordlige grænse, hvor de frodige, grønne skove dækkes af hvid sne i vintermånederne.

For de fleste af os er indbegrebet af græsk paradisø hvide sandstrande og hvidkalkede huse med blå vinduer. Man tilbringer dovne dage i solen, og om aftenen går man ud og spiser en græsk salat med ferske oliven generøst strøet over de friske grøntsager, en rygende varm moussaka eller måske en lammegryde med smag af friske krydderurter. Dertil drikker man den lokale vin og afslutter måltidet med en stærk raki – for at lette fordøjelsen en smule. Bagefter sætter man sig i en af stedets hyggelige barer og drikker en ouzo, som får fødderne til at bløde lidt op, og den varme aftenluft gør jobbet for resten af kroppen.

Grækenland er et smukt land, uanset hvilken af øerne man havner på, finder man skønhed næsten overalt, og det har gjort Grækenland til det store ferieparadis, det er i dag. I hver eneste del af dette alsidige land er der forbløffende detaljer.
Grækenland er porten mellem øst og vest, samt mellem nord og syd. Det er også den vestlige verdens vugge og demokratiets ophavsland. Ethvert menneske, der sætter sin fod i Grækenland, kan mærke, hvilke fantastiske energier der er her.
 

Athen er Grækenlands hovedstad, den er også landets største by og populær blandt turister, ikke mindst pga. den betagende, antikke by Akropolis, der ligger oppe på en bakke med udsigt over hele Athen. Den gamle bydel Plaka, samt Monastiraki er de behageligste områder i hele byen. Trafikken er tung og støjende i Athen, og der er ofte kaos og trafikpropper, det er generelt en temmelig larmende by.

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by, beliggende i det nordlige Grækenland i området Makedonien. Thessaloniki er en stor universitetsby, som tiltrækker studerende fra hele Europa. Dette gør, at der altid er gang i gadelivet og nattelivet her – både sommer og vinter.

Kreta er Grækenlands største, som tilbyder turisten enorme valgmuligheder. Bekvemme turistområder, maleriske småbyer, afsides bjerglandsbyer, hvor det føles som at blive sendt 50 år tilbage i tiden, og så – naturligvis – en lang række helt fantastiske strande. Gå ikke glip af de gamle ruiner af Knossos-paladset, samt "Europas Maldiverne" – Elafonissi.

Rhodos er en anden populær turistø i Grækenland. Den gamle by er optaget på UNESCO's verdensarvliste, og det statelige tempel i Lindos er som en lille udgave af Akropolis i Athen. Også her finder man skønne, paradisagtige strande og samme krystalklare vand at køle sig af i ligesom i resten af landet.