Rejser til Athen

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Athen er en larmende og tæt trafikeret metropol på sydkysten af det græske fastland. Man kan mærke, at Athen ligger så tæt på Orienten, som man kan komme i Europa, der er varmt og lyst her, og indbyggerne er på ingen måde stille eller forsagte mennesker. Man hører konstant råb og bilhorn, og man skal have en vis overlevelsesdrift for at komme nogen vegne i denne livlige by.

Athen er naturligvis ikke kun larmende biler og højlydte mennesker, der er også rolige områder med masser af charme og – naturligvis – fantastiske oldtidslevn i denne vesterlandske civilisations vugge, hvor det mest berømte er Akropolis.
I Athen kan man leve et rigtigt storbyliv med alt, hvad det indebærer af shopping, hyggelige cafeer, barer og restauranter, museer og gallerier, eller kan man gøre sit besøg i denne mangetusindeårige metropol til et dyk ned i det, der kom til at forme hele den vestlige verdens kultur og civilisation.
 

Oppe på en klippe med fantastisk udsigt over hele Athen ligger Akropolis. Der er beviser for, at der var bebyggelse og civilisation her omkring 6000 f.Kr. i den mykenske æra, men det meste af det, der i dag er Akropolis, blev opført for ca. 2500 år siden. Akropolis betyder egentlig "højt beliggende by", og dem er der mange af rundt om i Grækenland. Akropolis i Athen er kendt over hele verden, og dets hellige tempel hedder Parthenon, hvilket betyder jomfru og refererer til Jomfru Athena. Akropolis i Athen har siden 1987 været en del af vores verdensarv, det er en gigantisk, antik byruin, som med al sin pragt let får en til at miste pusten.

Akropolismuseet i Athen blev indviet i 2009 og er topmoderne, imødekommende og fyldt med antikke levn fra Akropolis. Her kan man lære alt om den gamle by og om, hvordan man levede i Athen for 2500 år siden.

Plaka er Athens gamle by og ligger ved Akropolis' fødder. I dette område har der boet mennesker i over 1000 år, og der står stadig bygninger fra denne tid. I dag er Plaka et meget hyggeligt område at slentre rundt i, og her er en hel del gadesælgere, små butikker og tavernaer.

Lykabettos er Athens højeste bjerg, man kan komme op med tandhjulsbane og nyde udsigten over denne enorme, gamle metropol og nyde et fantastisk panoramaperspektiv.

Er man interesseret i gamle levn og keramik, må man ikke gå glip af Kerameikos, som er et område nordvest for Akropolis i Athen. Her boede byens keramikere, og man kan gå rundt mellem interessante udgravninger eller besøge områdets keramikmuseum, som bl.a. viser vaser, statuer og legetøj. Man kalder området "Athens antikke kirkegård".
 

Rejser til Grækenland

Rejser til Athen | Rejser til Kreta