Rejser til Kreta

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Kreta kaldes den vestlige verdens vugge, demokratiets grundlægger og den civiliserede verdens ophavsmand. Det er på Kreta, man har fundet de allerældste levn fra civiliserede kulturer. Knossospaladset udenfor Heraklion er ca. 4000 år gammelt, og derfra herskede man over det, der kaldes Det Minoiske Rige.

Al respekt for de klassiske seværdigheder, men de fleste tager til Kreta pga. dens utallige strande, den familievenlige atmosfære og et natteliv, der får en til at glemme, at der er en ny dag i morgen.

Mange af Kretas destinationer er fulde af turister og endda bygget op om turisme, men man kan stadig finde uspolerede perler, hvis man gør sig lidt ulejlighed. Nok er Kreta den vestlige verdens vugge, men er titlen Et lille paradis på Jorden meget mere passende.
 

Elafonissi er et strandområde på Kretas sydvestlige del, her ligger millioner af knuste sneglehuse i sandet, hvilket giver hele stranden et rosa skær. Vandet er lavt med små sanddyner, som man kan gå ud på, mens man bader. I højsæsonen er her proppet med mennesker, så man bør komme tidligt. Der går busture og både hertil fra alle større turistområder.

Knossospaladset er et spektakulært levn fra svundne tider. Vestens første civilisation var her på Kreta, og på de samme sten, som de gik omkring på, kan man selv stå, hvis man besøger Knossos' ruiner. Der er også et arkæologisk museum i Heraklion for den, der vil beundre de vigtigste genstande.

Kretaquarium ligger også uden for Heraklion. Dette er et stort akvarium, hvor man kan se på masser af fisk og andre havdyr i indbydende lokaler. Kretaquarium er helt klart en spændende seværdighed, især for børnefamilier.

Spinalonga er navnet på en lille ø lige ud for Plaka, ikke langt fra Agios Nikolaos. Hertil sendte man alle med spedalskhed lige inden, under og efter 2. Verdenskrig, så de kunne kæmpe for at overleve, men i de fleste tilfælde dø, sammen. I 1953 døde den sidste spedalske person på øen, og siden da har den været ubeboet.

Nyder man at udforske naturen og ikke har noget imod at vandre flere timer i træk i et ujævnt terræn, så er en tur gennem Europas dybeste dal – Samariakløften - en mindeværdig naturoplevelse. Husk gode sko og en vandflaske!
 

Rejser til Grækenland

Rejser til Athen | Rejser til Kreta