Rejser til Amsterdam

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Amsterdam er uden tvivl et af Europas mest spændende rejsemål, idet byen udfordrer os på mange måder. Med traditionel storbyskønhed i form af spejlblanke kanaler, brede brostensgader, betagende bygninger, smukke huse og en rig finkultur er byen et vidunderligt sted for en romantisk get-away. Her er utallige museer, operaer og kunsthaller, og byen var hjemby for storheder som Rembrandt og Van Gogh.

Den anden side af Amsterdam er mindre traditionel, her udfordres vores tolerance til det yderste. Her findes en liberal holding til narkotika, mere eller mindre åben prostitution i forlystelseskvarteret Red Light District, anarkistiske bådhuse, åben alkoholindtagelse i gaderne, en stor gayscene med masser af regnbueprydede natklubber – og så alle Coffee Houses, naturligvis, hvor man kan købe Magic Mushrooms og et uendeligt udbud af forskellige cannabissorter helt lovligt. At more sig i Amsterdam er ikke svært, men en vis forsigtighed bør udvises, eftersom byen stoler på, at den enkelte kender sine egne begrænsninger.

Amsterdam er cyklernes by, og den bedste måde at se sig omkring er netop fra en cykelsaddel. Gaderne er flade, så det er nemt at komme frem – så længe vejret tillader det.

Andre attraktioner, som lokker turister til Amsterdam, er det multikulturelle, som bl.a. har resulteret i et meget varieret café-, bar- og restaurantudbud, fodboldkampe, naturligvis – Amsterdam er hjemby for det store europæiske fodboldhold Ajax – og et natteliv uden sidestykke. Det lyder måske som en kliché, men hvis der er en by i Europa, som har rigelig underholdning for enhver smag, så er det helt sikkert Amsterdam.
 

Man havde helt tydeligt Jordens bekvemme turister i tankerne, da man anlagde Museumplein. Her finder man museer som Rijksmuseum, van Gogh Museum, Concertgebouw og Stedelijkmuseum på et og samme sted!
Der er naturligvis flere museer, som er værd at besøge i Amsterdam - interaktive NEMO, Tropenmuseum, som viser, hvordan livet ser og har set ud i tropiske dele af verden, Madame Taussauds, Ajax Museum samt det kontroversielle Hash Marijuana Museum.

At tage en tur med en af bådene , som sejler rundt i Amsterdams kanaler, er en herlig måde at se byen på, og samtidigt sparer man en masse tid og anstrengelser.

Anne Franks dagbog er et verdensberømt dokument fra 2. Verdenskrig, og det var i et hus i Amsterdam, at Anne skjulte sig med sin familie i flere år. Man kan besøge huset, hvor Anne skrev sin dagbog, det kaldes i dag for Anne Franks Huis.
Bliver man træt af byens facader og stenbelagte gader, kan man tage en pause i Vondelpark. Her er bløde græsplæner, søde, små damme og smukke stier at gå ad. Om sommeren holdes her ofte gratis koncerter.

Midt i det ingen-børn-tilladt og travle forlystelsesområde Red Light District ligger Oude Kerk – en antik kirke i gotisk-renæssancestil, som giver dette ellers temmelig vilde område et harmonisk indslag.
 

Rejser til Holland

Rejser til Amsterdam