Rejser Dublin

Er du interesseret i rejser til Dublin? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Dublin, med en masse spændende oplysninger om rejser til Dublin. Få inspiration til din egen rejse til Dublin med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


En mere venlig storby end Dublin skal man lede længe efter. Alle, man møder her, er gæstfri, og man ville ikke blive forbavset, hvis folk i gaderne pludselig tog hatten af og brød ud i skønsang. Eftersom Dublin arealmæssigt ikke er en særlig stor by, kan man nå det meste af interesse til fods.
Der er meget gammel ægte charme i Dublin, kun i centrum er der højhuse, resten af byen består af søde huse i georgiansk stil. Som i alle storbyer er der naturligvis kvarterer, som repræsenterer forskellige samfundsklasser og stile – alt fra chikke områder til mere klassisk elegante kunstnerkvarterer og arbejderområder. Et stort kendetegn for Dublin er den grønne farve, der genfindes i parkområderne og de blomstrende haver.
Dublin er en by med en lang og interessant historie, her er mange seværdigheder og museer at besøge. Den irske ølkultur er mærkbar i Dublin – det vrimler med ølpubber og hyggelige barer, hvor man kan høre musik, se fodboldkampe eller bare socialisere med byens venlige indbyggere i selskab med en stor, kold øl, naturligvis.
Det kulturelle Irland stopper ikke ved pubberne – en af Europas mest imponerende kunstsamlinger ligger også her, og et besøg i Dublin tæller ikke, hvis man ikke besøger den imponerende St. Patrick’s Cathedral.
 

St. Patrick-katedralen er den irske stats hovedkirke. Den storslåede katedral blev grundlagt i 1191 og er den største kirke i hele landet. Irerne, og især Dublins indbyggere, er meget stolte af deres smukke kirke.
Holder man af irsk øl, bør man naturligvis besøge Guinness Museum under sit ophold i Dublin. Her kan man læse om øllets historie for derefter at lade hjernecellerne holde pause i museets bar, hvor der er både øl og levende musik.
Midt i Dublin ligger et stort slot med en flot borggård og et tårn, som er dateret til 1200-tallet. Slottet hedder Dublin Castle, slet og ret, og vidner om tidligere tiders storslåethed.
I The National Gallery of Ireland finder man en af Europas mest betagende kunstsamlinger, og i Irish Museum of Modern Art kan man, ud over at beundre den meget smukke 1600-talsbygning, se meget interessante udstillinger.
Der er et meget spændende vikingemuseum i Dublin, som for os nordboere jo er af særlig interesse. Viking Adventure viser mange fascinerende vikingeting, og besøget bliver en herlig rejse 1000 år tilbage i tiden.
 

Rejser til Irland

Rejser til Dublin