Rejser til Rom

Er du interesseret i rejser til Rom? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Rom, med en masse spændende oplysninger om rejser til Rom. Få inspiration til din egen rejse til Rom med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Rom er mere end 2500 år gammel, og i dag er byen kendt og værdsat for alt fra sin storslåede historie med mange velbevarede monumenter, til den katolske kirkes udgangspunkt med Vatikanstaten midt i byen, fantastiske modehuse og et gadeliv uden sidestykke.

Som feriedestination er Rom utrolig varieret. Byen er lige velegnet til romantiske, små weekend-getaways, som til udforskning af historie og kultur. De meget fine shoppingmuligheder retter sig mod både forskellig smag og budgetstørrelse.
Vil man til opera, besøge Paven eller blot slentre omkring i Anita Ekbergs gamle kvarter fra filmen "Det søde liv", så er alt dette muligt i det romantiske Rom.
 

Der er masser at se i Rom, hundredvis af seværdigheder, som man umuligt kan nå på ferien, hvilket er en af grundene til, at mange gerne vender tilbage.
Colosseum er Roms måske mest kendte seværdighed. En enorm, ellipseformet, åben arena fra 70 e.Kr. hvor man bød på gladiatorer, dyrekampe, teater og henrettelser – alt sammen foran et henrykt publikum.
Den Spanske Trappe er en meget kendt trappe i det centrale Rom. Trappen blev bygget af en franskmand i 1720'erne. Navnet har intet med Spanien at gøre, men skyldes, at den ligger i forbindelse med Piazza di Spagna.
Fontana di Trevi - eller Trevifontænen, som den kaldes på dansk – er et enormt springvand fra 1600-tallet. Det var i dette springvand, Anita Ekberg badede i filmen Det søde liv. I dag er springvandet velbesøgt, men badning er forbudt.

Peterskirken er beliggende i Vatikanstaten – katolicismens højborg. Det er verdens største kirke, og uden tvivl også den dyreste. Peterskirken er desuden et regulært kunstmuseum med tanke på, hvor mange statuer og malerier af kendte kunstnere der er her.
Trastevere var allerede i antikken tæt befolket, og i dag vil man kunne kalde bydelen for Roms Gamle By. Her er maleriske gyder og torve, og gadenettet stammer helt tilbage fra middelalderen.