Rejser Sicilien

Er du interesseret i rejser til Sicilien? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Sicilien, med en masse spændende oplysninger om rejser til Sicilien. Få inspiration til din egen rejse til Sicilien med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Sicilien er den største ø i Middelhavet og en region i Italien. Øens beliggenhed ved Italiens sydvestlige hjørne giver et solrigt og varmt klima i de fleste af årets måneder. Der bliver meget varmt i højsæsonen juli-august, så det anbefales at tage til Sicilien om foråret eller efteråret.

Med sin attraktive beliggenhed midt i Middelhavet er der mange erobrere, der har villet overtage øen – alt fra grækere og catalanere til arabere og nordmænd. Disse folk har alle sat et større eller mindre præg på Sicilien. Øen er stor, og variationerne mellem de forskellige områder er af og til større, end man skulle tro. Der er lokale specialiteter overalt.

Mentaliteten på Sicilien er temmelig gammeldags og konservativ, men folk er meget gæstfrie og imødekommende over for turister. Det er en stor ø, både arealmæssigt og befolkningsmæssigt, og i byerne er der oplagte muligheder for at købe italiensk mode som Prada og Gucci.

Sicilien er en meget dramatisk og smuk ø, som har meget at tilbyde i form af natur, seværdigheder, sol, bad, modeshopping, et livligt natteliv og fantastisk mad. Man tager hertil, når man vil forkæle sig selv.
 

Siciliens hovedby hedder Palermo og har ca. 750.000 indbyggere. Byen blev grundlagt af fønikere allerede i 700-tallet f.Kr. Palermo blev hårdt medtaget under 2. Verdenskrig og igen efter et jordskælv i 1968. Når man besøger Palermo, bør man se katedralen, det arkæologiske museum og Cappuccinikatakomberne.
At iagttage den legendariske vulkan Etna fra Teatro Greco i Taormina er en oplevelse og et syn, man sent glemmer. Taormina er for øvrigt en meget hyggelig by med maleriske miljøer.
Er man fan af de legendariske Godfather-film, vil man måske besøge det sted, hvor filmene delvist blev optaget. Castilbuono er navnet på den smukke bjerglandsby.

I byen Siracusa, som engang var så vigtig for Grækenland, at den var sammenlignelig med Athen, er et fantastisk velbevaret teater med navnet Parco Acheologico.
Et af verdens mest velbevarede antikke templer ligger på det vestlige Sicilien, det hedder Segesta og er bestemt et besøg værd.

Der produceres en hel del vin på Sicilien, og der er mange vingårde. Er man en entusiastisk vindrikker og holder af smukke landskaber, så er en tur gennem øens maleriske vindyrkningslandskab, med små stop på vingårdene for at smage på øens fineste vine, en vidunderlig oplevelse.