Rejser til Venedig

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Der er intet sted i verden, der har lige så romantiske miljøer som Venedig, hele byen er opbygget på lerbanker, og der går kanaler mellem husene. På disse kanaler kan man sejle romantiske ture i byens mange gondoler. Det er et sted, der er under hårdt pres fra både det vand, der omgiver og strømmer gennem byen, og fra turismen. Over 12 millioner mennesker besøger Venedig hvert år – de fleste om foråret, sommeren og efteråret.

Kanalerne, der går gennem byen, fungerer som gader, og gondolerne med deres hatteklædte gondolierer ser ud som fra en svunden tid, og det er netop for de kulturelt berigende og romantiske rejser der gør, at Venedig er så afholdt. Vil man tage sol og bade, feste igennem eller tage på eventyr, bør man søge andre rejsemål.

Venedig har siden 1987 haft status som en del af vores verdensarv, og ingen biltrafik er tilladt i byen, hvilket også er med til at gøre byen så enestående. Der er naturligvis et stort udbud af interessante og smukke miljøer og seværdigheder i Venedig, og selv om kanalerne lider under forurening, og byen har været under pres fra de mange turister i mange år, så har den bevaret sin magiske atmosfære.
 

Den mest besøgte seværdighed i Venedig er Markuskirken. Her er en spektakulær blanding af forskellige arkitekturstile – alt fra romersk til byzantinsk og renæssance. I forbindelse med denne ligger Markuspladsen – Piazza San Marco – som på mange måder er byens hjerte.

Vil man opleve et lidt sødt miljø, kan man tage til Burano, som er et område med farveglade huse og en meget speciel arkitektur.

Hvis man er interesseret i kunst, må man ikke gå glip af kunstgallerierne Galleria dell’Accademia og Peggy Guggenheim Collection, som viser kunst, der spænder fra 1400-tallet og fem århundreder frem. Her er fantastiske haver og spændende installationer.

Katedralen Chiesa di Santa Maria Assunta var byens allerførste katedral. Her er en Madonna lavet i mosaik, og den betragtes som et af de smukkeste byzantinske kunstværker i hele Italien.

En typisk turistattraktion er at tage på kanalsightseeing. Nr 1 Vaporetto er en populær tur, der går langs hele Canal Grande, som er byens hovedrute.
Ponte di Rialto hedder Venedigs mest kendte bro, den blev opført i 1100-tallet og har en central rolle i Shakespeares klassiker ”Købmanden i Venedig».

Vi i Norden har et helt specielt forhold til helgenen Santa Lucia, vi fejrer hende den 13. december hvert år, med en stor, stemningsfuld fest. I San Geramia-kirken i Venedig ligger resterne af Santa Lucia i en glaskiste til almen beskuelse.