Rejser til Kroatien

Er du interesseret i rejser til Kroatien? Her kan du læse en komplet rejseguide om Kroatien, med en masse spændende oplysninger om rejser til Kroatien. Få inspiration til din egen rejse til Kroatien med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Kroatien har længe været et populært turistmål, men krigen i 1990’erne satte turismen helt i stå. I dag er dette fantastisk smukke land igen trygt og roligt, og turismen bliver større og vigtigere for hvert år.
Det, der lokker ved Kroatien, er mere end blot krystalklart vand, finkornede, hvide sandstrande og varmende solstråler. Få lande er så smukke som Kroatien, alting langs den 1800 km lange kyst er vidunderligt for øjet – husene, klipperne, øernes lillafarvede lavendelmarker og de grønne pinjeskove. Ud for kysten ligger en skærgård med tusinder af øer.
Kroatien er ikke særlig stort arealmæssigt, men her er masser af kultur, gamle levn og en historie, som helt op til vores tid har været præget af slag og magtspil. I 1991 blev Kroatien endelig en selvstændig stat, men det skete ikke uden en høj pris. I fem år efter den selvudnævnte frihedsdeklaration rasede den kroatiske selvstændighedskrig, hvor både serbiske separatister og den jugoslaviske hær kæmpede for at genvinde Kroatien. I 1995 opnåede man en fredsaftale, og i 1998 forlod de sidste FN-tropper landet. I dag er der fredeligt i Kroatien, og det er planlagt, at Kroatien i 2013 skal blive medlem af EU.
For os er landets prisniveau meget fordelagtigt, alt er billigere her. Samtidigt hører Kroatien til et af de reneste og fineste lande omkring Middelhavet, og ydermere virker det ikke lige så udnyttet som mange af de konkurrerende feriedestinationer. Kroatien er en rigtig perle, som kan opleves på præcis den måde, man har lyst til – som storbydestination, solferiedestination eller som et rigtigt natureventyr.
 

Kroatiens hovedstad hedder Zagreb, her er bl.a. Kroatiens største universitet, men den er også et vigtigt centrum for politik, økonomi, kultur og videnskab. I Zagreb er der mange velbevarede, gamle bygninger, hvilket gør, at byen opleves som en slægtning til byer som Wien, Budapest og Prag. Landets største lufthavn ligger 17 km uden for Zagreb, den hedder Pleso, og herfra går der fly både inden for landets grænser og til de fleste af Europas større byer.
Split er Kroatiens næststørste by og ligger på landets sydvestkyst. Hertil kommer mange turister, fordi byen er et særdeles godt udgangspunkt, når man skal videre til turistområderne i landet. Split selv er dog ikke helt uinteressant som destination – det er en gammel havneby med et spændende centrum, hvor man ikke må gå glip af det romerske palads, det venetianske klokketårn og at slentre rundt i den gamle bykerne.
Dubrovnik hedder den fascinerende, kroatiske by, som i dag er et temmelig stort turistcentrum. Byen er beliggende ved Kroatiens sydvestkyst og har ca. 50.000 permanente indbyggere, men Dubrovnik tager imod millioner af besøgende hvert år. Her er betagende smukt med æstetisk tiltalende bygninger, grønne parker og den velbevarede bymur, som er dateret helt tilbage til 1400-tallet. Dubrovnik er et lille storbyparadis lige ved havet.
Hvar er en ø, der ligner et maleri, beliggende i Kroatiens skærgård. På sydkysten ligger en livlig turistby, som også hedder Hvar. Her kan man spise godt, tage sol og bade om dagen og slå til søren om natten – hvis man da har lyst. Man kommer let til Hvar med færge fra Split.