Rejser til Riga

Er du interesseret i rejser til Riga? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Riga, med en masse spændende oplysninger om rejser til Riga. Få inspiration til din egen rejse til Riga med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Et nordøsteuropæisk Paris, kunne man kalde Riga. Byen er ganske vist mindre end Paris, men gør sig helt klart fortjent til betegnelsen storby. Centrum prydes af imponerende slotte, prangende bygninger, elegante boulevarder og romantiske alleer. Riga har mange seværdigheder, og byen er velegnet til alt fra romantiske efterårsweekends til fuldendte shopping- og fornøjelsesrejser.

Letland ligger med Estland i nord, Litauen i syd og Rusland i øst. Tager man en færge over Østersøen, som er landets vestlige grænse, havner man i Sverige. Selv om Letland helt klart gennem årene er blevet påvirket mere fra øst, er det tydeligt, at vesten længe har præget landet.
Riga er betagende smuk, velbevaret og - fortsat for os danskere - billig at holde ferie i.
 

Riga har en åndrig historie bag sig. Riga blev grundlagt i 1201, og i middelalderen var byen en af de allervigtigste i området. Mange lande har kæmpet om at kalde Riga sin, bl.a. Polen, Rusland og Sverige. Under 2. Verdenskrig blev Riga konstant angrebet fra både øst og vest, og tabene var mange. Først i 1991 blev Letland en selvstændig stat, og allerede i 2004 blev landet medlem af EU.
I Riga bør man opleve klassisk kultur. Besøg på State Museum of Art, Latvian Ethnographic Opera og Dome Cathedral er en selvfølge. At se House of Blackheads, der blev opført allerede i 1300-tallet, samt at gå mindst en tur gennem Den Gamle By er lige så selvfølgeligt. Synes man om jugendbygninger, går man til gaderne Elisabetes og Alberta Iela, hvor nogle af Nordeuropas smukkeste huse ligger.
På Besættelsesmuseet kan man lære mere om de langvarige besættelser af Letland. Man oprettede museet, for at mindet om den 51 år lange besættelse fra både Sovjetunionen og Nazityskland aldrig skal blive glemt.
 

Rejser til Letland

Rejser til Riga