Rejser til Malta

Er du interesseret i rejser til Malta? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Malta, med en masse spændende oplysninger om rejser til Malta. Få inspiration til din egen rejse til Malta med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Malta er en lille ønation midt i Middelhavet, lige syd for Sicilien. Malta var et engelsk protektorat helt frem til 1964, men i dag er det en selvstændig nation med egne love og eget sprog, selv om engelsk stadig regnes som et officielt sprog, og man kører i venstre side af vejen.
Der er mange bjerge og klipper på Malta, og klimaet er mildt og behageligt året rundt. På Malta er alting lige i nærheden, fordi landet er så lille.
Der er en hel del at se på Malta, øens historie er både lang og begivenhedsrig – dens beliggenhed midt i Middelhavet har tiltrukket stormagter fra alle sider, og de historiske levn er både mange og fascinerende. Man ser tydelige præg fra både øst og vest på Malta – især i hovedstaden Valletta. Gamle, megalithitiske templer, grave og imponerende katedraler er kun nogle af de spændende ting, der kan ses her. De spændende havgrotter må man ikke gå glip af!

Rejser man til Malta for at nyde solen og bade, vælger mange øens nordside, som har de fineste strande. Her er også storslåede undervandsverdener, som er fantastiske at dykke og snorkle i, sigtbarheden er op til 30 meter!
 

Den smukke middelalderby Mdina var Maltas hovedstad frem til 1530. Mdina er centralt beliggende på øen og rummer mange snoede gyder og en smuk katedral ved torvet. Den er bestemt et besøg værd, hvis man vil se lidt af middelalderens Malta.

Maltas hovedstad i dag hedder Valletta, og her bor ikke flere en knap 10.000 personer. Alligevel har Valletta stor turistværdi med mange seværdigheder, interessant arkitektur og en meget rig kultur og historie. Hele byen har status som verdensarv.

På det sydlige Malta ligger en ny, som hedder Paola, her bor omtrent lige så mange mennesker som i Maltas hovedstad, og den ligger kun 5 kilometer derfra, men det, der lokker mest ved Paola, er megalittemplet her – Tarxien og katakomben Hal Seflieni Hypogeum.

Den blå grotte er en populær seværdighed på Malta – en åbning i klippen, hvori vandet har en ubeskriveligt intensiv blå farve.

St. Julians byder turisterne på skøn feriepuls og et stort udbud af spisesteder, barer og natklubber. Mange, der tager på ferie på Malta, havner i St. Julians. Byen har en lille, dejlig sandstrand, der hedder Spinola Bay.
På Melliha Bay kan man nyde strandliv i verdensklasse. Området ligger på den nordvestlige side af Malta og har alt, hvad der skal til – solstole, parasoller, kiosker og sej vandsport. Samtidigt er Melliha Bay meget børnevenlig med lavt vand ved stranden.

Gozo og Comino hedder de to små øer, der sammen med hovedøen Malta udgør provinsen Malta. Gozo byder på en fascinerende kalypsogrotte og et spændende, antikt tempel. I Comino ligger Blue Lagoon, der er lige så lyseblå og omgivet af lyst sand, som navnet antyder. Et lille paradis!