Rejser til Marrakech

Er du interesseret i rejser til Marrakech? Her kan du læse en komplet rejseguide om Marrakech, med en masse spændende oplysninger om rejser til Marrakech. Få inspiration til din egen rejse til Marrakech med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Farverigt, spændende og mystisk – vi taler naturligvis om Marrakech. Få byer på Jorden tilbyder en lige så skøn balance mellem mystik og skønhed – uden for den sagns skyld at blive uhyggelig. Alle huse i Marrakech er malet i forskellige rosa nuancer, hvilket giver byen en varm fornemmelse– et udbredt kælenavn for Marrakech er Den rosa by.
Der er en skarp blanding af gammelt og nyt i Marrakech, og påvirkningerne i byen kommer fra mange sider. Marokko ligger i Afrika, men landet er arabisk, og Europa ligger kun et stenkast væk. Desuden var Marokko et fransk protektorat helt frem til 1956, hvilket har sat et stort præg på landet, det ses fx tydeligt ved, at de fleste marokkanere taler flydende fransk.
For turisten er Marrakechs Djeemaa el Fna-torv lidt som at træde ind i en eksotisk, næsten fortryllet verden. Her kan man spise mad ved velduftende boder og derefter gå en tur i den gamle bys labyrintgyder for at se på, eller måske købe smukt kunsthåndværk. Det meste fremstilles på stedet af de mange dygtige håndværkere, som bor i byen.
Marrakech var en foretrukken destination for sjælesøgende hippier i 60'erne og 70'erne, og mange spiritualister henter stadig inspiration i denne myteomspundne, varme og spændende by.
 

Medina er Marrakechs gamle by, beliggende inden for bymurene. Her finder man det meste, som er interessant set med en turists øjne – de hyggelige gyder, basarerne, Koutobiamoskeen og det betagende torv Djemaa el Fna.
Djemaa el Fna er allerede nævnt i indledningsteksten til denne artikel, det er ikke kun Marrakechs hjerte, men muligvis det mest symbolske sted for hele landet. At besøge Djemaa el Fna er som at gå i cirkus med et fuldstændigt show bestående af tamme aber, slangetæmning, akrobater og spektakulære skuespil. Bliver man sulten, er det let at købe noget lækker mad ved de rygende boder – her er det meste desuden meget billigt. Bliver man træt af cirkusset, kan man slentre videre gennem de basaromkransede gyder bagved, se dygtige håndarbejdere, mens de skaber fantastiske ting og måske købe nogle souvenirs med hjem.
Koutobiamoskeen er Marrakechs store vartegn og et lige så indlysende symbol for byen, som Big Ben er for London, eller Eiffeltårnet for Paris. Moskeen blev færdigbygget i slutningen af 1100-tallet og når hele 69 meter op i luften. Da man byggede Giraldamoskeen i Sevilla, hentede man inspiration fra Koutobiamoskeen, og derefter har Giralda stået model for tusinder af kirketårne over hele Europa.
Hammam er et koncept, som oprindeligt kommer fra Tyrkiet, men som i dag er spredt og kendt over hele verden. En hammamoplevelse kan føles smertefuld – man går i en meget varm sauna, skrubbes hårdt og masseres derefter endnu voldsommere, men den fornemmelse, man får bagefter, kan ikke sammenlignes med noget andet. Aldrig bliver man så ren, blød og glat som efter et besøg i en hammam. Det er tydeligvis velgørende for kroppen, men spørgsmålet er, om ikke oplevelsen når helt ind i sjælen. Badehusene i Marrakech er ofte meget smukt udsmykkede, og priserne er lave.