Rejser til Wien

Er du interesseret i rejser til Wien? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Wien, med en masse spændende oplysninger om rejser til Wien. Få inspiration til din egen rejse til Wien med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Wien er Østrigs hovedstad og en meget velbesøgt destination i landet, kun overgået af de mest populære skisportssteder. Wien er lige smuk sommer som vinter og forår som efterår, hver årstid giver byen sit særlige lys. Hvis man værdsætter imponerende, smukke, gamle bygninger, kunstmuseer, samt anden finkultur, som inkluderer et sofistikeret forlystelsesliv med operaer og teaterstykker, har man mange gode grunde til at besøge Wien. Byen har en stærk og lang historie som en af Europas mest centrale byer. Naturligvis har Wien også sin andel af livlige natklubber, musikbarer og diskoteker, så hvis man søger lidt mere tempofyldt underholdning, bliver man heller ikke skuffet. I Wien er der noget for alle. Wiens gamle bydel er i dag klassificeret som verdensarv, den er fuld af statelig arkitektur i barok stil og byder på fortrinlige shoppingmuligheder for den, der holder af dyre og luksuriøse ting.

Den Spanske Rideskole er en meget smuk og kendt bygning i barok stil. I den træner og optræder de veldresserede Lipizzanerheste, der tiltrækker mennesker af alle slags - ikke kun inkarnerede hestefolk. Man bør være klar over, at billetter skal bestilles i god tid, eftersom showene er meget populære.
Den kendte og kontroversielle psykoanalyses far Sigmund Freud boede en overgang i Wien. I det hus er der i dag Sigmund Freud-museet, som viser originalmøbler, nogle dele af Freuds antikvitetssamling samt et par af hans tidlige bogudgivelser.

Det kunsthistoriske museum i Wien er en meget imponerende bygning, som alene pga. det ydre er et besøg værd. Indvendigt er der værker af store kunstnere som Velasquez, Rembrandt og Rafael. Gamle skatte og gravfund fra de antikke riger i Grækenland og Egypten kan også beundres her.
Wien kan prale med mange af verdens førende komponister inden for klassisk musik, og statsoperaen i Wien byder på mange fantastiske musikopsætninger hvert år.
Stefansdomen er en kendt katedral i Wien, den har stået urokkeligt i Wiens gamle bydel siden 1200-tallet, da den blev bygget. Ingen bomber har fået denne imponerende katedral i knæ. Kunstarkitektur når det er bedst.
Schweizerhof er en gammel fæstning, der blev opført i 1275, og i dag er den barok i sin stil, men renoveringer er i gang for at tilbageføre bygningen til dens oprindelige gotiske stil. Ud over at beundre denne smukke bygning er endnu en stor grund til at besøge Schweizerhof drengekoret, som synger i slotskapellet hver søndag.
 

Rejser til Østrig

Rejser til Wien