Rejser Lissabon

Er du interesseret i rejser til Lissabon? Her kan du læse en komplet rejseguide om Lissabon, med en masse spændende oplysninger om rejser til Lissabon. Få inspiration til din egen rejse til Lissabon med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Lissabon er en meget dejlig ferieby med stor variation og lave priser. Byens struktur er interessant, eftersom den er bygget på syv bakker, og for at komme omkring er der ukonventionelle transportmåder bjergbaner og elevatorer, hvilket forøger byens charme. Bydelene adskiller sig en hel del fra hinanden, idet byen er opstået trinvist gennem mange århundreder – Lissabon blev Portugals hovedstad allerede i 1249. Man finder alt fra kvarterer med perfekte vejnet til snoede gyder i Lissabon, hvilket gør, at man kan vælge, hvad man foretrækker – gammel charme, eller moderne bekvemmelighed.
Lissabon har et vidunderligt klima med milde til varme temperaturer året rundt. Tempoet er temmelig roligt, men om natten er det, som om pulsen bliver sat nogle trin op. Her er et glimrende natteliv med mange gode barer og livlige natklubber.
Portugal var en stor kolonimagt og havde søsterlande flere steder rundt om i verden, bl.a. Brasilien og Goa i Indien, som stadig er præget mærkbart af Portugal. Der er også en hel del indvandring fra tidligere kolonier i landet, og dette ses ekstra tydeligt i hovedstaden.
 

Der er flere museer, monumenter, parker og andre interessante seværdigheder i Lissabon, og alt er inden for gangafstand.
Museu Nacional de Arte er Lissabons store kunstmuseum. Her har man muligheden for at se kunst inden for flere kategorier – malerier, tegninger, smykker, keramik, tekstiler og møbler. Variationen er stor med kunst fra Europa, Afrika og Orienten.
Aqueducto das Águas Livres er en meget imponerende akvædukt fra 1700-tallet. Dens højeste punkt er 66 meter, og der er hele 109 buer. Et meget imponerende syn!
Basílica da Estrela er en betagende smuk basilika fra 1700-tallet. Kirken er bygget i barok stil og var den første i verden, der blev tilegnet Jesu hellige hjerte.
Castelo de São Jorge blev opført allerede i 400-tallet og vidner om Lissabons meget gamle historie. Fra borgen har man en fantastisk udsigt over byen og floden Tagus.
Det imponerende Mosteiro dos Jerónimos er et stateligt kloster bygget i en blanding af barok- og renæssancestil. Klosteret hylder Opdagelsestiden, og dets indretning er mildt sagt forbløffende med symbolske grave for at hædre den kendte digter Luis de Camoes og den opdagelsesrejsende Vasco da Gama.
Der er flere smukke botaniske haver i Lissabon – Ajuda, Faculdade Ciências, Campo Grande, Estufa Fria og Estrela er blot nogle af dem.
Santuário de Christo Rei er navnet på den statue, der siden 1959 har rejst sig hele 110 meter over Tagusflodens sydlige bred. Statuen er iøjnefaldende lig den, der våger over Rio de Janeiro i Brasilien.