Rejser til Lanzarote

Er du interesseret i rejser til Lanzarote? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Lanzarote, med en masse spændende oplysninger om rejser til Lanzarote. Få inspiration til din egen rejse til Lanzarote med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Lanzarote er virkelig en skøn ø. Denne unikke landmasse er en del af De Kanariske Øer, som er en spansk øgruppe ud for Nordafrikas kyst, ca. 1000 km fra Spanien. Her skinner solen næsten altid, og selv når vinteren er koldest, når temperaturen stort set aldrig under 20 grader. Ud fra et klimasynspunkt er De Kanariske Øer virkelig velsignede. Man kan sige, at Lanzarote byder på vejr, som kan sammenlignes med, hvad vi mener med en perfekt, dansk sommerdag – året rundt.

Landskabet på Lanzarote ligner intet andet, det er næsten mere som et månelandskab end det, vi er vant til at se her på Jorden. Af De Kanariske Øer er Lanzarote den mest vulkanske, og det sorte lavasand er overalt. I dette lavasand går det tydeligvis fint at dyrke vindruer, og øens gode, lokale vin har meget unikke karaktertræk.
Det typiske hus på Lanzarote er hvidt med grønne døre og vinduer. Da man designede Lanzarote, var det vigtigt at skabe en ensartethed, og dette gør, at øen føles utrolig malerisk.

Lanzarote har, til forskel fra mange af de andre Kanariske Øer, ikke haft nogen nævneværdig turisme før i 80'erne, men i dag er det en meget populær destination, som byder på alt det, man kan ønske sig, når man tager på solferie – smukke strande, varmt badevand, et sprudlende natteliv, god mad, interessante seværdigheder og udflugtsmål, samt et fascinerende landskab, som man vil huske i meget lang tid fremover.
 

Los Hervideros er en fascinerende klippeformation på Lanzarotes nordkyst. Her er lavagrotter, hvor vandet bobler og sprudler, og små huller ved toppen, der minder mere om rygende skorstene end om almindelige klippehuller.
Papagayostrandene er muligvis Lanzarotes smukkeste strandområde. Eftersom disse strande er en lidt svære at nå frem til, er de ikke så overrendt af turister. Et børnevenligt, afsides naturreservat.
Puente de las Bolas er en fantastisk smuk bro, som kan ses i hovedstaden Arrecife. Denne bro er byens vigtigste vartegn.

Castillo de San José ligger også i Arrecife, et charmerende slot og kunstmuseum med interessante kunstudstillinger i et elegant 1800-talsmiljø.
Timafanya hedder det vulkanområde og nationalpark, hvis sorte landskab mest minder om et månelandskab. Her er en hel del varme kilder, samt bjergkæden Montanas del Fuego, som havde sit seneste udbrud i 1760'erne. Dette udbrud varede i hele seks år og menes at være historiens længste vulkanudbrud.
I hjertet af Lanzarote ligger San Bartolomé – et meget smukt indlandsområde, hvor man i dag dyrker en hel del vin. Det er et meget gammel område med aner fra 1400-tallet, og nogle af de historisk set mest interessante bygninger kan ses her.
Eremita de las Nievas byder på en fantastisk udsigt over naboøerne. Her er det meget hyggeligt at tage madkurven med.