Rejser Mallorca

Vil du læse om rejser til Mallorca? Her kan du læse en omfattende rejseguide om Mallorca. Du finder masser af spændende oplysninger om rejser til Mallorca, og der skulle være en god chance for at få inspiration til din egen rejse til Mallorca!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Magiske Mallorca! Trods en massiv turiststrøm, som hele tiden synes at blive større, og et forholdsvis lille areal at modtage turisterne på, er det lykkedes Mallorca at bevare både charme, ægthed og masser af sjæl. Hele 15 millioner mennesker søger hvert år til Mallorcas varmende sol.

Denne charmerende Middelhavsø byder på så meget mere end blot sol, sand og havsalt – med sin strategiske beliggenhed i Middelhavet har interessen for øen altid været stor, og mange slag og magtskifter har sat sit præg her. Mallorca har tilhørt grækerne, fønikerne, romerne, morerne og – naturligvis – spanierne. Man ved, at Mallorca har været beboet i mindst 6000 år, hvilket gør øen til en af den vesterlandske civilisations urmødre, dog er der ikke så mange levn, der vidner om hvor og hvordan. Her er et stort udbud af både kultur og historie, så også den kulturinteresserede rejsende har masser at hente på Mallorca.

På Mallorca kan man også nyde den vidunderlige natur ved at cykle eller vandre ad en af de mange vandrestier i øens bjergområder. Man kan også spille golf, ride, dykke, snorkle eller shoppe amok i hovedstaden Palma.
 

La Seo – katedralen i Palma - Dette er den mest besøgte seværdighed på Mallorca, og det er let at forstå hvorfor. Da denne helligdom blev bygget, var tanken, at den skulle blive verdens største, den skulle tilegnes Jomfru Maria efter et løfte, som Kong Jaime I af Aragonien aflagde til Gud. Projektet, som man må kalde det, blev påbegyndt i 1200-tallet og blev først afsluttet i 1601.

Miró-muséet - Den verdensberømte kunstner Joan Miró kom oprindeligt fra Mallorca, og efter at have boet i Barcelona i næsten hele sit voksenliv vendte han tilbage til sin hjemø for at leve og virke sine sidste 30 år. Man kan se hans atelier udefra – det er ikke blevet rørt siden den dag, kunstneren malede sine sidste penselstrøg derinde.

La Granja er en naturskøn gård, hvor adgangen til vand altid har været mere end tilstrækkelig. Her finder man frodig beplantning og folk, der viser, hvordan man levede før i tiden. Det føles som at træde ind i et urørt område, hvor tiden har stået stille. Inspirationen til La Granja har man fundet i Stockholms Skansen.

Valldemossa er en lille bjergby, hvor komponisten Chopin engang tilbragte en hel vinter i selskab med forfatterinden George Sand. Klosteret i Valldemossa er noget ud over det sædvanlige, og sammen med Chopinmuseet lokker disse seværdigheder millioner af besøgende til byen hvert år.