Rejser til Prag

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Prag er en af Europas smukkeste byer, og den er særdeles velbevaret trods sin temmelig udsatte beliggenhed midt i Europa. Her er så meget at se, og øjet fryder sig, hvor man end vender blikket. Brede alleer indrammet af høje træer, imponerende kirker og katedraler, den statelige Karlsbro, som pryder mange postkort, men også en gammel bydel, som kan have givet inspiration til beskrivelse af omgivelser i diverse mystiske eventyr. Man har opbygget Prag i flere forskellige stile og epoker - gotiske bygninger står side om side med jugendhuse, rokoko- og renæssancebygninger.

Prag er ikke specielt stor af en hovedstad at være, så den er som skabt til at vandre omkring og suge alle indtryk til sig. Der er heller ikke specielt dyrt, mange mener, at byen er lige så smuk som Paris, men kun koster halvt så meget. Desuden er der ikke så mange turister her som i Vesteuropas mest populære storbyer, selv om interessen for Prag stiger år for år.

Aflæg byens ølstuer et besøg, shop løs i de kendte tøjkæders butikker – til lidt lavere pris end derhjemme, gå på de lange promenader i meget romantiske omgivelser, spis og drik i fornemme restauranter og fest derefter, til solen står op – hvis du har lyst til det. Prag er smuk døgnet rundt.
 

Der er rigtig meget at se i Prag, og bymiljøet gør, at det også er interessant at komme omkring.

Noget, man absolut ikke må gå glip af i Prag, er Prags borg. Her er Veitskatedralen og borgen, hvor 30-årskrigen ifølge legenden udbrød. En anden interessant del af borgen er guldmagergyden, hvor likør og sæbe blev fremstillet af snedige alkymister.
Det betagende klokketårn i Prags centrum er lige så smukt som interessant. Uret viser ikke kun tiden, men også månens og solens bevægelser, samt hvilket stjernetegn man er inde i – og hver hele time vises tolv apostle. Klokketårnets oprindelse og historie er meget interessant, og det bedste, man kan gøre, er at få en guide til at forklare alle detaljer om uret.

Karlsbroen er svær at undgå, når man besøger Prag og man bør benytte lejligheden til mindst en gåtur over den, for den er meget imponerende, storslået og majestætisk. Karlsbroen er ikke kun en vej, som forener landmasserne omkring den mægtige flod Moldau, men et kendetegn for Prag og et kulturelt samlingssted, hvor musikere, artister og kunstnere tjener deres levebrød.

De jødiske kvarterer i Prag har ligget, hvor de ligger, siden middelalderen. I dag kalder man området Josefov. Jødernes historie i Prag er skæmmet af diskriminering og forfølgelse, og i området kan man i dag besøge den jødiske kirkegård, det jødiske museum og den nygamle synagoge.
 

Rejser til Tjekkiet

Rejser til Prag