Har du brug for hjælp?

Almindelige spørgsmål og svar

Rejser til Tyrkiet

Er du interesseret i rejser til Tyrkiet? Her kan du læse en komplet rejseguide om Tyrkiet, med en masse spændende oplysninger om rejser til Tyrkiet. Få inspiration til din egen rejse til Tyrkiet med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Tyrkiet er et fascinerende land midt mellem øst og vest, med stærk påvirkning fra orienten. Det er et stort land med mange indbyggere, og landskabet har lige så store variationer som tonerne i en tyrkisk folkesang.
I afsides bjerglandsbyer ser tiden ud til at have stået stille i flere hundrede år, mens metropolen Istanbul opleves moderne på grænsen til futuristisk. Man møder mange kvinder med slør, men også provokerende minikjoler, dybe nedringninger og langt, bølgende hår – Tyrkiet er et frit land.
Ved Tyrkiets sydkyst – som ofte går under kælenavnet Den Tyrkiske Riviera – finder man mange moderne turiststeder, som i sommerhalvåret er pakket med soldyrkende mennesker fra hele verden. Klimaet ved sydkysten er skønt året rundt, med sommervarme fra april til oktober. I højsæsonen juli-august er temperaturerne høje og luften tør, men det krystalklare Middelhav køler skønt. Her er den dejlige by Antalya, som har en lang og begivenhedsrig fortid, og strandparadiserne Marmaris og Alanya, hvor man kan tage sol og bade om dagen, spise godt i de mange restauranter på de lune aftener og derefter feste til daggry i det enorme udbud af natklubber og muntre barer – hvis det er det, man søger. 
For den historieinteresserede turist er Tyrkiet som en skattekiste. Med landets første præsident Atatûrk, i første halvdel af 1900-tallet, gennemgik Tyrkiet massive forandringer og skabte grundlaget for det, der er i dag er det moderne Tyrkiet. Dette betød også den definitive ende på Det Ottomanske Rige. Der er et hav af fantastiske levn fra tidligere tider – alt fra byzantinske kirker og græske teatre til arabiske paladser og hellige moskeer.
 

Det tyrkiske køkken er præget af meget smag, duft og farve. Maden er påvirket fra både øst og vest, men i de moderne områder omkring Istanbul, Ankara og på sydkysten finder man restauranter med mad fra hele verden.
En værdsat, typisk tyrkisk ret er trækulgrillet kebab med hvidløgsdressing. Så enkelt og så godt!
Fisk er også en hyppig base i tyrkisk madlavning, især i områderne ved havet er det let at få fat i frisk fisk tilberedt på bedste måde.
Mezes er et populært koncept i Tyrkiet og indebærer, at selskabet, der går ud og spiser, bestiller mange små retter i stedet for hver sin hovedret. På den måde kan man smage lidt af hvert.
Vin er en afholdt drik i Tyrkiet, og udbuddet af de indenlandske vinsorter er stort. Raki er Tyrkiets modstykke til Grækenlands Ouzo – en stærk brændevin med en guddommelig smag af anis.