Rejser Antalya

Er du interesseret i rejser til Antalya? Her kan du læse en komplet rejseguide om Antalya, med en masse spændende oplysninger om rejser til Antalya. Få inspiration til din egen rejse til Antalya med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Antalya byder på alle de bedste dele af Tyrkiet, samlet på et sted. Her er en vidunderlig blanding af tyrkisk kultur, historiske seværdigheder og et afslappet strandliv. Byen er en af Tyrkiets mest ekspanderende og har derfor også et pulserende natteliv, som ikke er til at kimse ad.
Antalya har været en populær feriedestination lige siden 1970’erne, og det er let at forstå hvorfor. Som udgangspunkt er Antalya perfekt, en storby med meget at tilbyde både med hensyn til kultur, folkeliv og fest, samtidigt med at nogle af landets smukkeste strande ligger lige om hjørnet. Det er ikke for ingenting, at Antalya kaldes den tyrkiske rivieras perle.
 

Et af Tyrkiets mest betagende levn fra antikken hedder Termessos. Denne ruinby ligger i bjergene, 30 km over Antalya. Vejen dertil er snoet, men oplevelsen er bestemt ulejligheden værd. Taxi og lejebil er dog de eneste måder at komme til Termessos på.
Et andet fantastisk levn fra antikken, som desuden er i meget fin stand, er det store, romerske teater Aspendos. Aspendos har plads til 15.000 tilskuere og ligger halvvejs mellem Antalya og Alanya.
Antalyas gamle by, Kaleici, har snoede gyder omgærdet af en antik bymur. I dag gør den velbevarede mur, at Kaleici er et roligt og vidunderligt område, som mange af millionbyens lyde ikke når frem til. Hadrianusporten, med sin statelige romerske bue, er det smukkeste sted at komme ind i den gamle by.
Det arkæologiske museum i Antalya byder på mange interessante levn fra området.