Rejser til Istanbul

Er du interesseret i rejser til Istanbul? Her kan du læse en komplet rejseguide om Istanbul, med en masse spændende oplysninger om rejser til Istanbul. Få inspiration til din egen rejse til Istanbul med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!


Istanbul er virkelig et spektakulært sted. Præcis hvor øst møder vest, og nord møder syd, ligger denne farverige og vibrerende mangemillionby. Det kan være svært at forstå, hvor vigtig denne metropol har været for historien, og hvor mange historiske fortællinger der kan fortælles om Istanbul, som har været både græsk, romersk og ottomansk, inden den blev tyrkisk. Alle disse kulturer har sat deres præg her, og skulle man forsøge at sætte et stempel på nutidens Istanbul, så ville mangesidet, multikulturel rebelby være en ret god karakteristik. Når man besøger Istanbul som turist, kan man kaste sig over fantastisk shopping og kulturel sightseeing, som let får en til at miste pusten. Om natten kan man kaste sine hæmninger over bord og lade denne rygende hotte by tage en ud på utrolige eventyr.

 

Hagia Sofia var længe verdens største kirke, så blev det en moské, og i dag er det et imponerende museum, som får en til at gispe efter vejret. Denne spektakulære bygning er næsten 1500 år gammel og stadig fantastisk smuk at se på.
Dolmabahce Palace er et imponerende palads i fransk stil, nogle mener, at det er en mindre variant af slottet i Versailles. Dolmabahcepaladset blev bygget i 1800-tallet.
En hippodrom var en sportsarena i det antikke Grækenland. Hippodromen i Istanbul spillede en meget stor rolle i historien om Konstantinopel – det byzantinske riges hovedstad. Dette var, sammen med Hagia Sofia, centrum for rigets sociale og politiske spil. Hippodromen ligger på og – især – under Sultanahmet-torvet, men visse dele kan ses, og de efterlader en med en kildende fornemmelse i maven.
Den blå moské er en enorm, 500 år gammel moské. Den smukke moské er imponerende udefra, men det er indvendigt, man opdager dens virkelige skønhed, med dens farvede ruder og kakler i blå, grøn, gul og rød.
Har man lyst til sol og badning, er der også muligheder for det. Man kan fx tage til den herlige Kilyos, en gylden sandstrand beliggende 1-2 timer kørsel fra Istanbuls centrum. Prinsøerne byder på badebroer og små, hyggelige strande, og i Sile finder man rigtig badeferiefornemmelse. Også disse steder kræver dog en busrejse på 1-2 timer.
 

Billigt fly t/r til Istanbul

fra 1.839,-
fra 2.069,-