Rejser til Berlin

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

I Berlin er der masser af sjæl. Byens historie er både lang og fuld af smerte, eftersom Berlin var udgangspunktet for Hitlers og 2. Verdenskrigs ufattelige brutalitet. Byen blev et oplagt mål for bombeangreb fra modstanderne, og mange af Berlins smukke bygninger og gader blev helt ødelagt. Man har brugt mange penge og kræfter på at genopføre Berlin, og i dag blomstrer byen igen.
I 1920’erne, inden krigen satte Berlin på kortet som en tyranby, var den kendt som den muntre kabaretkulturs højborg, her blev også skabt masser af nyskabende film og kunst.

I dag har Berlin genfundet sig selv og er gået fra at være et uretfærdigt opdelt magtspilscentrum, til igen at være en af Europas største kulturmetropoler. I Berlin er der masser af underholdning for alle aldre og interesser, fra storslåede historiske bygninger, museer, kunsthaller, teatre og monumenter, til et stort Zoo og et boblende natteliv med natklubber og barer, som tiltrækker folk fra hele verden.
 

Berlins domkirke, som på tysk hedder Berliner Dom, er en pragtfuld kirke, som har en meget interessant historie, skønt kirkens ydre er imponerende, så er det det indvendige, der får en til at miste pusten.

Der er to zoologiske haver i Berlin – Zoologischer Garten og Tierpark Berlin. Den førstnævnte har masser af dyrearter, pandakendissen BaoBao og et stort akvarium, som bl.a. huser to komodovaraner. Den anden er en af Europas største dyreparker.
Alexanderplatz er et stort torv, som ligger i bydelen Berlin-Mitte. Torvet var et vigtigt sted for Østberlin, især for at vise, at standarden og udviklingen ikke var stagneret i øst. Alexanderplatz er hjemsted for Berlins måske største vartegn – TV-tårnet, som når hele 365 meter op mod himlen.

Mellem den elegante gade Warschauer Strasse og Ostbahnhof står en del af Berlinmuren stadig som en påmindelse om Berlins svære historie. Der er også en bid af muren uden for Mauermuseum.

Brandenburger Tor er en imponerende byport, der i sin udformning minder en hel del om Akropolisporten Propylæerne i Athen. Byporten blev opført af kong Fredrik Wilhelm II som et tegn på fred. Med sin beliggenhed ved Pariser Plats er Brandenburger Tor et stort symbol for Berlin.
 

Rejser til Tyskland

Rejser til Berlin | Rejser til Frankfurt