Rejser til Budapest

Er du interesseret i rejser til Budapest? Her kan du læse en komplet rejseguide om Budapest, med en masse spændende oplysninger om rejser til Budapest. Få inspiration til din egen rejse til Budapest med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Alle, der rejser til Budapest for første gang, bliver betaget af byens skønhed og overrasket over, hvor stor Budapest faktisk er, dette er helt klart en metropol, der fortjener en plads på listen over Europas bedste storbydestinationer.
Når det gælder sightseeing, vil Budapest ikke skuffe nogen. Statelige, imperialistiske bygninger får en til at føle sig lidt mindre end sædvanligt, og byens smukke, brede alleer får det til at kilde i maven af velbehag. Her er smukke parker og pragtfulde løvtræer, der opbløder byens statelighed en anelse.
Man behøver dog ikke gå rundt i Budapests gader hele tiden, for her er mere end blot skønhed. At tage ind på et ungarsk spa er at tage hensyn til livsnyderen i en selv, og at nyde en kop kaffe og en kage på en af byens mange dejlige cafeer gør lige så meget for sjælen som for smagsløgene.
 

Der er uendeligt meget at se i Budapest, så det sker nemt, at man mest flagrer rundt for at nå at se så meget som muligt. Det er en fælde, som mange falder i. Den vigtigste oplevelse i Budapest er dog at spadsere ad de smukke alleer og give sig tid til at indånde byens skønhed.
En klassisk seværdighed og stor oplevelse er Kædebroen. En gåtur over den mægtige Donauflod gør hvem som helst en smule svag i knæene, især når vejen over er så storslået som den her.
Budaslottet skal man bare se, når man besøger Budapest. Det har aner tilbage fra 1200-tallet og blev opført af de ungarske konger. I dag er Budaslottet en del af verdensarven.
Verdens næststørste synagoge ligger i Budapest. Denne imponerende religiøse bygning, der blev opført i midten af 1800-tallet, har siddeplads til 3000 mennesker. Den Store Synagoge er dens navn.
Hvis man holder af at deltage i folkelivet på de steder, man besøger, bør man bestemt besøge Budapests store salgshal. Her sælges alt fra mad til souvenirs og tøj, og de mange stande og butikker ligger i to etager. Her er åbent alle dage undtaget søndag.
I det centrale Budapest ligger Heltepladsen - også en verdensarv. Se det imponerende Milleniummonument. Man påbegyndte opførelsen af dette monument til fejringen af tusindsårsdagen for den ungarske nation i 1896, men først i 1929 var hele monumentet færdigt.
House of Terror blev indviet så sent som i 2002 og præsenterer information om situationen i landet under både det nazistiske regime under Tyskland og det kommunistiske under Sovjetunionen.
Parlamentsbygningen er i sandhed en pragtfuld bygning, den har titlen som Ungarns største bygning og Europas næststørste parlamentsbygning. I dag er Parlamentshuset en værdsat seværdighed, særlig smukt er det i måneskin.
 

Rejser til Ungarn

Rejser til Budapest