Rejser til USA

Er du interesseret i rejser til USA? Her kan du læse en omfattende rejseguide om USA, med en masse spændende oplysninger om rejser til USA. Få inspiration til din egen rejse til USA med Ticket.dk!

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Land of the free, home of the brave, sådan lyder en linie i USAs nationalsang, og amerikanerne er oftest meget stolte over deres hjemland. USA er et enormt land, både mht. areal og befolkning, og variationerne mellem de forskellige delstater gør, at de kan føles som helt forskellige lande. En stærk fællesnævner er naturligvis sproget.
I USA er ikke kun landmassen stor, ALT er stort her, eller i det mindste presset til bristepunktet på en eller anden måde. Den typisk danske holdmentalitet eksisterer ikke her. Bilerne er enorme, højhusene enormt høje, gaderne brede og lange, og madportionerne er så store, at de kræver ekstra store tallerkener.
Når det gælder indbyggerne – amerikanerne – er dette land indbegrebet af multikultur. Hertil kom folk fra hele verden, nogle forsøgte at finde lykken, andre blev tvunget hertil som slaver. I dag lever næsten alle verdens nationaliteter her, side om side, med samme rettigheder og forpligtelser. Her er meget rige mennesker, som vælter sig i luksus, men også en hel del fattigdom, hjemløse og gadebørn.
Som turist i USA er der ingen begrænsninger. Man kan fordybe sig i landets temmelig voldelige historie, se nogle af verdens sejeste naturformationer i Grand Canyon, besøge alt fra små, maleriske fiskerlandsbyer til verdens største byer, man kan tage sol og bade – eller stå på ski. Man kan tage til Disneyland eller Seaworld, og man kan slå sig løs i den fede kød- og hamburgerkultur, eller få førsteklasses diætmad, uanset hvilken diæt man følger. USA har det hele.
 

New York – også kaldet The Big Apple – er verdens hovedstad. Her er verdens mest interessante kunstscene, et natteliv med højere puls end noget andet sted, den er centrum for økonomi og mode og har indbyggere, som hele tiden vil være på forkant på alle områder. Gå ikke glip af: Frihedsgudinden, udsigten fra Empire State Building, Brooklyn Bridge og ikke mindst en afslappende eftermiddag i byens lunger – Central Park.

Miami ligger i det sydøstlige USA og er stærkt påvirket af Mexico, Karibien og resten af Latinamerika. Her er stemningen skøn, og byen står for lige dele glamour og afslappet holdning. Miami Beach er den verdensberømte, brede sandstrand i Miami, hvor folk fra alle samfundsklasser og nationaliteter samles for at tilbringe dovne dage i solen. I centrum kan man shoppe, til man styrter, og i South Beach kan man beundre de søde art deco-huse, spise på en af de mange restauranter og derefter feste, til man ikke længere ved, om det er dag eller nat.

Los Angeles er for mange indbegrebet af et paradis. Her er menneskene smukke, maden sund, gaderne i perfekte mønstre, solen skinner altid, og selv havets bølger er perfekte. L Α er et enormt område og burde måske snarere kaldes en region. Bydelene, som er indeholdt i Los Angeles, er utroligt mange – Hollywood, Santa Monica og South Central er nogle af dem. For at nyde denne version af byen har man brug for en hel del penge, for den anden version består af en betydeligt mere dyster virkelighed med fattigdom, racemodsætninger, bandekrige og store miljøproblemer.

I San Francisco finder man en storby med småbyfornemmelse, et mildt og venligt klima, masser af hippiekultur og et stort engagement i homoseksuelles rettigheder. Golden Gate-broen er byens verdensberømte vartegn.

Washington er USA's hovedstad, her er det politiske centrum med Det Hvide Hus, Capitol og ”The Mall”. Byen er dog langt fra så erhvervsorienteret og tør, som man kunne tro. Her er masser af romantiske alleer, grønne områder og et forlystelsesliv, som underholder en døgnet rundt.