Weekendophold Bruxelles

Søg billigt weekendophold i Bruxelles.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Bruxelles

Fakta om Bruxelles

Denne kosmopolitiske storby er ikke kun Belgiens hovedstad, her ligger også Natos politiske hovedkvarter og EU’s. Bruxelles blomstrede allerede i 1400-tallet som hovedstad i lavlandene og en integreret og vigtig del af det hellige romerske kejserdømme. Efter en række skærmydsler – blandt andet blev store dele af Bruxelles ødelagt i 1695, da kong Ludvig XIV angreb  – fandt revolutionen, som gjorde Belgien selvstændigt, sted i Bruxelles i 1830.

Der er en stærk følelse af historisk tradition i byen, selv om store ombygninger fandt sted i slutningen af 1800-tallet. Ganske få ældre bygninger er tilbage i dag. Den klart lysende undtagelse udgøres af det storslåede brostenstorv Grand Place, hvor nogle af verdens smukkeste fælleshuse er tilbage, ligesom det fantastiske rådhus, bygget i gotisk stil. Specielt smukt er det, når facadebelysningen tændes om aftenen.

Andre historiske bygninger, som er et besøg værd, er de to kongepaladser (af Laeken og af Bryssel), Saint Michaelkatedralen og Saint Gudula, Det hellige hjertes basilika (Sacré-Coeur) og den klassiske børsbygning. Ingen kan forlade Bryssel uden at have besøgt en af verdens mest berømte bronzestatuer – Manneken Pis. Et andet velkendt symbol for Bryssel er Atomium, fra verdensudstillingen i 1958. Bryssels styrke er snarere museer end arkitektur, der er over hundrede af slagsen.

Inkarnerede shoppere får deres lyst styret på det elegante Galeries Saint Hubert, en vidunderlig, victoriansk shoppingarkade. Ølfantasten kan også føle sig tryg – smag en eller nogle af de flere hundrede belgiske ølsorter! – og alle, der holder af chokolade, vil snart skulle på kur igen. Bruxelles er officielt tosproget, hvilket afspejler Belgiens komplicerede etniske baggrund, men de fleste foretrækker fransk frem for flamsk.
 

Indbyggere
1.031.215 (2007)

Hvornår skal man rejse
Når som helst, der er ikke så mange udendørsaktiviteter at se på her, men vinteren kan være temmelig kold.

Gå ikke glip af
Mini-Europa, nabo til Atomium, der rummer miniaturekopier af mange berømte europæiske bygninger. Gratis fest om sommeren i Parc de Bruxelles tæt på det belgiske parlament. Det belgiske center for tegneseriekunst – specielt figurer som Tintin og smølferne. Maxims restaurant ved Grand Place – hvor store dele af tv-serien Den hemmelige hær blev indspillet i 1970’erne.

Godt at vide
Elske eller hade – brysselkål (rosenkål) kommer faktisk fra Bruxelles.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Belgien

Weekendophold Bruxelles