Weekendophold København

Søg billigt weekendophold i København.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om København

Fakta om København

Wonderful, wonderful ... Takket være Danny Kayes sang kender alle resten af linien. København er en by, som bør besøges mindst en gang i livet. Den danske hovedstad har en helt speciel charme. Danmark er verdens ældste monarki og kongefamilien bor midt i byen, på Amalienborg. Bliv ikke overrasket, hvis du ser Dronning Margrethe i menneskemylderet midt på Strøget.

Man fornemmer historiens vingesus overalt når man spadserer rundt i de små brostenbelagte gader. De smalle gyder er kantede af gamle bygninger - indtil man kommer frem til Rådhuspladsen, hvor Tivoli ligger langs den ene side og Hovedbanegården lige overfor Tivoli. Strøget begynder ved den nordlige del af Rådhuspladsen. Pladsen blev bygget omkring år 1900 i nationalromantisk stil og blev opfrisket da København var Europas kulturhovedstad i 1996. Gå en tur nedad Strøget til Gammeltorv, hvor det smukke springvand af bronze fra 1608 står. Tag en pause på en af de hyggelige caféer på Gråbrødretorv i hjertet af den trendige indre by.

Der er mange parker og grønne områder i København - Tivoli tilbyder alle mulige former for forlystelser (men specielt mange for dem, der elsker rutchebaner). Gå ikke glip af Den Lille Havfrue, en skulptur fra 1913 af Edward Eriksen. Den Lille Havfrue er, ifølge H.C. Andersens eventyr, dømt til at sidde på sin sten i 300 år inden hun kan træde ind i menneskernes verden. Men hun kan næppe føle sig ensom med en million besøgere om året.

Nyhavn blev bygget i 1600-tallet og er et pittoresk område ved vandet med barer og restauranter. Her boede H.C. Andersen nogle år. Herfra kan du hoppe på kanalrundfartens både og tage på en guidet tur rundt på vandet og opleve København fra en anderledes synsvinkel, hvor man hurtigt opdager nye detaljer i det smukke København.
Befolkningstal
504.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Udforsk København om sommeren. Der er det varmt og nætterne er lyse.

Gå ikke glip af
Den spektakulære Øresundsbro, som blev indviet år 2000 og som forbinder København og Malmö. Gefionsspringvandet - et af Københavns største monumenter, et springvand, der viser gudinden Gefion med fire okser. Kast en mønt i vandet og ønsk! Vor Frelser Kirke, som er mest kendt for sit snoede spir med en ydre trappe. Fra toppen har man en fantastisk udsigt over det centrale København. Rosenborg Slot - et magnifikt "sommerhus", som indeholder kongelige samlinger - endda de danske kronjuveler. Gratis underholdning eftermiddage og aftener når gademmusikanter spiller op langs Strøget.


Copyright © Octopus Publishing Group LTD