Weekendophold London

Søg billigt weekendophold i London.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om London

Fakta om London

Englands hovedstad er en af verdens største byer - og et sted fyldt af historie. London er også en af verdens vigtigste internationale centre for forretning og samtidigt en kulturel smeltedigel. Det er også et af verdens mest populære turistmål og har 4 forskellige steder på UNESCO's verdensarvsliste (Tower, Greenwich, Royal Botanic Gardens at Kew og Westminster Abbey/St. Margaret's Church). Men der findes også et utal af andre seværdigheder som Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben, House of Parliament, London Eye (tag en tur!), Nelsonstatuen på Trafalgar Square, St. Paul's Cathedral, Marble Arch og Piccadilly Circus. Der findes masser af smukke bygninger - georgiansk og victoriansk arkitektur - og magnifikke kirker.

London blev ødelagt i den store brand 1666, som begyndte på Pudding Lane. Der er ikke mange huse tilbage fra tiden før branden. De kraftige bombeangreb under 2. Verdenskrig ødelagde også meget af byen og udviklingen efter krigen har resulteret i den arkitektoniske blanding, som giver London sin specielle karakter. Det oprindelige City of London, Finansdistriktet, består mest af slående moderne bygninger. Det gælder også for Isle og Dogs - det tidligere havneområde, som nu er blevet en rival til det gamle city. Endnu længere østpå er der blevet lagt en intensiv arbejdsindsats for at området skulle være klart til De Olympiske Lege, som afvikledes sommeren 2012.

I London finder vi også kultur i verdensklasse: British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Victoria and Albert Museum, National Gallery, National Portrait Gallery, Tate Britain og Tate Modern. London er landets underholdningscentrum med utallige teatrer og koncertsale. Det er også et paradis for dem, der gerne vil shoppe og West End (Oxford Street og Regent Street) samt Knightsbridge tilbyder den ultimative shoppingoplevelse. Hvor meget tid kan du afsætte til dit besøg i London?

Befolkningstal
7.700.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
London er et selvfølgeligt rejsemål året rundt, men viser sig måske ikke fra sin allerbedste side under de grå vintermåneder (november til marts).

Gå ikke glip af
De smukke parker, f.eks. Regent's Park med det imponerende zoo og Hyde Park med Princess Diana Memorial. En køretur med en typisk rød dobbeltdækker, eller nogle af de mange turistbusser som man kan vælge mellem. Shakespeare's Globe Theatre - en magnifik konstruktion på Themsens sydlige strand. En tur på floden - fra Westminster til Greenwich. Imperial War Museum og HMS Belfast, som ligger til kaj tæt på Tower Bridge. Somerset House, en smuk bygning fra 1700-tallet. Her ligger Courtauld Institute of Art, Gilbert Collection og Hermitage Rooms.

Godt at vide
Historien om at amerikaneren, som købte London Bridge 1962 for at bygge den op i Arizona, troede at det var Tower Bridge han købte, er formodentlig ikke sand. Men det er en god historie!

Copyright © Octopus Publishing Group LTD