Weekendophold Tallinn

Søg billigt weekendophold i Tallinn.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Tallinn

Fakta om Tallinn

Tallinn er Estlands største by og tillige hovedstad. Den ligger ved Finske Bugt i den nordlige del af landet. I løbet af historien er byen blevet invaderet mange gange, senest af Sovjetunionen i sidste halvdel af 2. Verdenskrig. Alligevel er meget af den gamle middelalderlige bykerne bevaret. Den er i dag et populært turistmål.

Historisk har byen bestået af to dele. Magten har holdt til på klippen, som går gennem byen, Dombjerget (Toompea) – først i form af danske korsriddere under Valdemar Sejr, og derefter af Sværdridderordenen. Byen blev en svensk besiddelse i 1500-tallet, og russerne kom i slutningen af 2. Verdenskrig. Frem til 1877 var byen takket være sin beliggenhed let at forsvare, og området var også beskyttet bag en forsvarsmur fra 1400-tallet.

Den bedste måde at komme op til Dombjerget er via et af Tallinns to ”ben” – ved gaden Pikk Jalg (Det Lange Ben) er en port fra 1380. Alexander Nevskijkatedralen skal man absolut besøge. Det er en russisk-ortodoks kirke med traditionelle løgkupler. Der er smukke ikoner og mosaikker, som blev importeret fra St. Petersborg. Den lutherske katedral (Toomkirik) fra 1300-tallet er Estlands ældste kirke, og indeni er nogle store sarkofager.

Den nederste del af Tallinn blev først forbundet med Toompea i slutningen af 1800-tallet. Her boede fra starten handelsmænd og håndværkere – Tallinn var en hansestad – og rigdommene blev skabt gennem handel. Området fremviser et velbevaret virvar af smalle brostensgader og gyder, ligesom smukke pastelfarvede huse, der er blevet restaureret (eller er under renovering).

Rådhuspladsen er hovedattraktionen. Der ligger købmandshuse, som er så gamle som fra 1400-tallet. I det store foreningshus ligger i dag en del af Estlands historiske museum. Bymuren og tårnene er spændende at udforske, ligesom Sankt Olaikirken, der var det middelalderlige Europas højeste bygning.
 

Befolkningstal
401.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Fra maj til september.

Gå ikke glip af
Rådhuset, som ligger i den gamle bydel og er en gotisk bygning i kalksten fra 1200-tallet. Det er en af Estlands virkelige arkitekturskatte.
Sankt Olaikirken (Oleviste kirik), som blev bygget i 1100-tallet til den norske konges ære. Ved opførelsen af kirken faldt bygherren, som
også hed Olav, ned fra tårnet og døde. Kanontårnet Kiek in de Kök, som blev bygget i 1300-tallet som en del af byens forsvarsværk. Soldaterne
kunne kigge ind i køkkenerne i husene nedenfor – deraf navnet. I dag ligger der et museum her. Kadriorgs slot og Nationalmuseum. De estiske øer Saaremaa, Muhu og Hiiuma.

Godt at vide
Den gamle bydel er med på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Estland

Weekendophold Tallinn