Weekendophold Helsinki

Søg billigt weekendophold i Helsinki.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Helsinki

Fakta om Helsinki

Frem til slutningen af 1800-tallet var Helsinki en ganske ubetydelig markedsby ved Vanda ås udløb. Sverige tabte Finland til Rusland i 1809 og zar Alexander I gjorde Helsinki til hovedstad. Finland forblev et russisk storfyrstendømme frem til 1918. Under 2. Verdenskrig, i 1940, gjorde russerne et forsøg på at invadere landet, men nåede kun til Mannerheimlinjen øst for Helsinki.

Den elegante gamle by kan dateres til 1830-tallet, hvor den blev opført i nyklassisk stil for at minde om St. Petersborg – den blev kendt som ”Nordens hvide by”. Den ligger hovedsageligt på en halvø og forbindes med de udspredte forstæder af broer og færger. Havet synes at være bag hvert hjørne – og træer og klipper er en del af bymiljøet.

Helsinki er en rig by og skaber omkring en tredjedel af landets velstand. Men trods det er den et perfekt rejsemål for besøgende. Den gamle by lader til at kunne tilbyde – alt. Den er kompakt og intim og har en livlig atmosfære – og den er samtidigt afslappet. Der er mange elegante bygninger.

Begynd med dem omkring Senatstorvet, for eksempel den storslåede domkirke. Den sydlige havn er næste stop. Der er der torvehandel hver dag, der er cafeer, og derfra starter sightseeing-både. Gå derefter op til Esplanaadikatu, hvor der ligger mange gode butikker, og videre til den store boulevard Mannerheimintie, hvorfra man når teatre, gallerier, museer og koncerthuse.

Befolkningstal
565.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Sommeren er bedst – hvis du ikke synes, at mørket er spændende.

Gå ikke glip af
En udflugt til Hagalund (Tapiola på finsk), en forstad, der blev bygget i 1950’erne og 1960’erne i form af en moderne haveby. Et besøg på Borgbacken, Finlands ældste forlystelsespark, grundlagt i 1950. Her er mange spændende attraktioner. Sveaborg (Suomenlinna på finsk) – en af verdens største søfæstninger bygget på seks dage. Er med på Unescos verdensarvsliste. Sibeliusmonumentet i parken, som bærer den berømte komponists navn. Helsingfors zoo.

Godt at vide
Helsinki spillede stand-in (lidt modvilligt) for Rusland i flere film under den kolde krig – som The Kremlin Letter og Gorkij park.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Finland

Weekendophold Helsinki