Weekendophold Nice

Søg billigt weekendophold i Nice.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Nice

Fakta om Nice

Byen, som ligger på den franske Riviera (Côte d’Azur), blev grundlagt af grækerne omkring år 350 f.Kr. og skiftede herskere mange gange, inden den endelig blev en del af Frankrig i 1860. Engang var Nice tilholdssted for de rige og berømte, eller måske berygtede, og tiltrækningskraften fungerer stadig på de fleste nationaliteter, hvilket gør området usædvanligt kosmopolitisk.

Selv om der er en del, der minder om byens fortid, er det ikke det historiske, som lokker de fleste feriegæster hertil. Den gamle by over havnen er fuld af liv og en pittoresk labyrint af smalle gader og gyder kantet af interessante huse. Blandt andre seværdigheder kan nævnes Chapelle de la Miséricorde, et barokkapel, katedralen fra 1600-tallet med et usædvanligt klokketårn, og det pittoreske, italienske Liscaris-palads.

Men den virkelige grund til at rejse til Nice er at opleve en herlig ferie ved Middelhavet. Men inden du tager badetøjet, så er der to ”ikke”, som er vigtige at have i baghovedet. Der er ikke noget, der er billigt i Nice (alt koster), og der er ikke nogen sandstrande. Men byen formidler en vidunderligt sofistikeret fornemmelse med sine fine hoteller, klassiske 1800-talsvillaer, torve prydet med springvand og den berømte strandpromenade Promenade des Anglais, som går langs den hesteskoformede bugt. Her er hyggelige cafeer og førsteklasses restauranter, men her er bestemt ikke lige så eksklusivt, som her var engang.

For de kulturinteresserede er der en hel del at se. Musée Chagall har vinduesmalerier af kunstneren. Der er et Matisse-museum, og Musée des Beaux-Arts viser originalformen til Rodins Kysset. Det moderne museum i nærheden af busstationen ligger i fire sammenkædede tårne. Og så gælder det om at komme tilbage til stranden.
 

Befolkningstal
347.000 (2004)

Hvornår skal man rejse
Når som helst, bortset fra midten af juli til midten af august, hvor der er varmt og trangt.

Gå ikke glip af
Udsigtspunktet fra slotsruinerne, som har udsigt over havnen – det er en hård klatretur, men den er besværet værd. Det daglige marked på Cours Saleya. Her sælges friske grøntsager og blomster (og antikviteter på mandage). Den imponerende russisk-ortodokse kirke, som bygget i 1859. Chimiez – Nices klassiske boligområde længst oppe på bjerget. Lokale specialiteter, som pissaladière, med løg, ansjoser og oliven. En is på det berømte Clacier Fenocchio (hvor man tilbyder 70 forskellige smage) lige over for katedralen.

Godt at vide
Den store gule villa på toppen af Mount Alban tilhører Elton John.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD