Weekendophold Paris

Søg billigt weekendophold i Paris.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Billigt fly + hotel til Paris

fra 2.688,-

Mere om Paris

Mere information om Paris

Fakta om Paris

Denne kosmopolitiske by med stor betydning både nationalt og internationalt ligger i midten af et enormt byområde, hvor 12 millioner mennesker bor. Paris' centrum ligger ved floden Seinen, hvis kajer er optaget på UNESCOS's verdensarvsliste.

Som man måske kan forvente sig af verdens mest populære rejsemål regner superlativerne ned over Paris. Her er fantastisk arkitektur, utrolige museer, gallerier i verdensklasse, vidunderlige parker, fine teatre, elegante boulevarder, butikker af høj klasse, gourmetrestauranter, livlige caféer ... og det største symbol af alle - Eiffeltårnet.

Trods sin relative ungdom er tårnet blevet det mest genkendelige af byens symboler. Dem der orker at gå op af de onkring 700 trappetrin (og derefter videre med elevator) får et fantastisk panorama at se, som over 200 millioner andre mennesker allerede har nydt siden tårnet åbnede i 1887. Det er den højeste bygning i Paris. Titlen som verdens højeste bygning overtogs af Chrysler Building i New York 1930.

Paris har en lang liste over landemærker, der bare fortsætter og fortsætter  - Notre Dame (med Klokkeren), Triumfbuen, Champs-Elysées, Sacré Coeur, Les Invalides, Panthéon, Opéra Garnier, Grande Arche ... og mange, mange flere. Til disse skal alle museerne også lægges, som Louvre, Musée National d'Art Moderne, Musée d'Orsay ... og andre. Og så er der jo de berømte kvarterer Faubourg Saint-Honairé, Montmatre, Les Halles, Quartier Latin, Montparnasse... og så videre.

Ja, det er lidt overvældende, men det gør egentlig ikke noget. Der er så meget at se og gøre og nyde, så det er umuligt at presse ind på en hel livstid, endnu mindre på et enkelt besøg. Dilemmaet løser man bedst ved blot at gå derhen hvor man har mest lyst til at gå. Man kan være sikker på at ikke blive skuffet. Desuden kan man jo altid komme tilbage næste år.
 

Befolkningstal
12.153.000 (2005)

Hvornår skal man rejse
Om foråret, selvfølgelig, men alle der ikke bryder sig om trængsel ved at byen tømmes omkring d. 15 juli når det er ferietid.

Gå ikke glip af
Leonardo da Vincis gådefulde Mona Lisa (La Gioconda) på Louvre. Om ikke andet så for at gengælde verdens mest berømte smil. En gåtur langs Avenue Montaigne for at se de berømte modebutikker. Fundamentet til det moderne Frankrig - Bastillen, det berygtede fængsel, som blev stormet. Det markerede begyndelsen på Den Franske Revolution 1789 (der var kun syv fanger dengang). Parker som Tuilerierne (som blev skabt i 1500-tallet omkring et palads ved flodstranden) og Luxembourghaven på venstre strand (yderligere en paladshave). De berømte katakomber - massegrave under jorden som var byens løsning på trange kirkegårde i slutningen af 1700-tallet. Byens virkelige hjerte - Île de la Cité, hvor blandt andet Notre-Dame ligger.

Godt at vide
Gustave Eiffel tilbød først sit tårn til Barcelona, men spanierne takkede nej.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD