Weekendophold Athen

Søg billigt weekendophold i Athen.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Athen

Fakta om Athen

Denne legendariske by – opkaldt efter Athena, visdommens gudinde – er over 3000 år gammel. Athen var verdens første ”demokratiske stat” og er kendt som ”civilisationens vugge”. Den vesterlandske kultur er blevet beriget af græske filosoffer og forfattere som Sokrates, Platon og Aristoteles.

Lad ikke det første indtryk ødelægge denne vidunderlige by. Som den 8. største metropol i Europa kan den virke, bortset fra disen og trafikosen, som en uinspirerende og kompakt masse spredt ud over Attikas slette i det sydøstlige Grækenland. Men brug lidt tid på at udforske det centrale Athen, et ganske lille område, så ser du et noget anderledes billede vokse frem.

Begynd ved Syntagma, det centrale torv, og du vil opdage meget mere end blot en række antikke monumenter, selv om der naturligvis også er mange dem. En af verdens mægtigste kulturelle monumenter, Parthenon, rejser sig over byen på Akropolis. Når du går op ad den snoede vej, Plaka, og hører musikken fra barerne, kan du begynde at fornemme de påvirkninger, der skabte historien i denne bemærkelsesværdiger by.

Atmosfæren udstråler en næsten orientalsk charme – en blanding af byzantinske kirker, nyklassisk arkitektur, gamle moskeer, tavernaer og enkle hvidkalkede huse. Mod nord ligger Monastiraki, en basar, der minder en mere om orienten, hvor du finder et af de bedste loppemarkeder i Europa. Som kontrast ligger Ermou lige om hjørnet – en af Europas fortryllende shoppinggader.

Athen er en vidunderlig udendørsby. Indbyggerne er afslappede, selvsikre og høflige, og livet på gaderne er i gang både dag og nat. Det hurtige besøg på Parthenon, som de fleste turister vælger på vej mod en af de græske øer, er ganske enkelt ikke nok til at kunne værdsætte charmen i ”Grækenlands største by”.
 

Befolkningstal
3.758.000 (2001)

Hvornår skal man rejse
Forår eller efterår. Hvis du vil se det virkelige Athen, skal du undgå juli og august, da det kan være uudholdeligt varmt og byen vrimler med turister.

Gå ikke glip af
Det arkæologiske museum – det bedste i verden. Det romerske Agora og vindenes tårn. Psyrri-distriktet – et tidligere nedslidt område, som nu er hjertet i det
pulserende forlystelsesliv i Athen. Her ligger rebetadiko – natåbne restauranter – og her spilles eksperimentel musik og undergrundsmusik. Udsigten fra Lykavittós. Tag undergrundstoget – en imponerende oplevelse i sig selv – fra Omonia til Pireus. Se på bådene, der anløber havnen, mens du spiser souvlaki fra gadestanden. Udforsk derefter Kaminia-området. Kap Sunion og Poseidons tempel, 70 kilometer fra Athen.

Godt at vide
Athen har flere teaterscener end nogen anden by – 148 styk. Herodes Atticus teater, som ligger på skråningen neden for Akropolis, er stedet for Athens musik- og teaterfestival, som finder sted hvert år.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD