Weekendophold Amsterdam

Søg billigt weekendophold i Amsterdam.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Amsterdam

Fakta om Amsterdam

Amsterdam opstod som en lille fiskerby i 1200-tallet. Ifølge legenden blev byen grundlagt af to frisiske fiskere, som landede på Amstelflodens bred i en lille båd sammen med en hund. Opstemningerne i floden lagde navn til byen. I dag er Amsterdam hovedstad i Holland og kendt for sin liberale holdninger, rige kultur og interessante historie. Byen rummer kilometervis af farbare kanaler, nogle meget fantastiske kunstsamlinger, slående arkitektur og fascinerende museer.

Der er kun nogle få bygninger bevaret fra middelalderen – Oude Kerk (den gamle kirke med små huse, som klynger sig til den og det ottekantede tårn), Neuwe Kerk (den nye kirke) og Houten Huis (træhuset). Det historiske center blev hovedsageligt opført i Amsterdams ”gyldne periode” i 1600-tallet. Da var byen en af de rigeste i verden takket være sine med Baltikum, Nordamerika, Afrika, Indonesien og Brasilien. Børsen var den første, der altid var åben. I denne periode blev der bygget huse som det klassiske kongepalads ved Damplein, Westerkerk, Zuiderkerk og mange kanalhuse som De Dolfjin (delfinen) og De Gecroonde Raep.

I Amsterdam er der mange enestående museer: Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Rembrandts hus. Van Gogh-museet har verdens største samling af kunstnerens værker. Anne Franks hus på Prinsengracht er det sted, hvor den jødiske dagbogsforfatter var skjult under 2. Verdenskrig – det er bestemt et besøg værd.

Amsterdam er også berømt for sine kanaler. Der er tre hovedkanaler, som markerer byens voldgrav på forskellige tidspunkter. Den inderste er Herengracht, udenfor ligger Keizersgracht og derefter Prinsengracht. Kanalerne opleves bedst fra en båd, men man kan også cykle langs kanalerne, som inddeler byen i et stort antal øer. Næsten 1.300 broer krydser vandvejene i denne smukke by, som kaldes ”Nordens Venedig”.

Amsterdam er også kendt for sit forlystelsesliv, med livlige cafeer, restauranter, klubber, barer, biografer og teatre. De fleste ligger i nærheden af Leidsplein, Jordaan og Rembrandtplein. Manga besøgende søger til det famøse Red Light District med legaliseret prostitution, stripklubber og sexbutikker.

Befolkningstal
743.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Mellem maj og september.

Gå ikke glip af
En bådtur på kanalerne – det er en fantastisk måde at se byen fra dens bedste side. Oude Kerk – den ældste kirke i Amsterdam. Taget er Europas største middelalderlige træhvælving. Anne Franks hus – gemmestedet, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog på Prinsengracht. Hun fortalte om de otte personer, som gemte sig her. Hendes dagbog er en af de genstande, der er udstillet. Van Gogh Museum, som viser verdens største samling af kunstnerens værker. Forlystelseslivet – Amsterdam er en af Europas sande partybyer og har noget for enhver smag.

Godt at vide
Byen har et enormt udbud af forskellige kulturelle og historiske attraktioner.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Angiv antal rejsende

Weekendophold Holland

Weekendophold Amsterdam