Weekendophold Dublin

Søg billigt weekendophold i Dublin.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Dublin

Fakta om Dublin

”In Dublin’s fair city, the girls are still pretty …” – den gamle sang stemmer stadig, trods en del mærkelige om- og nybygninger fra 1930’erne og fremad, hvor meget i den gamle og nedslidte hovedstad blev revet ned og fornyet. Under den irske økonomis stærke opsving skabte man også en hel del nye område. Når dette er sagt… byen nåede et højdepunkt som det britiske imperiums anden by sent i 1700-tallet, og her er stadig eksempler på den smukkeste, georgianske arkitektur, der nogensinde er opført. Hvis du er i tvivl – gå en tur langs Henrietta Street til King’s Inn-huset. For at se Dublins udvikling kan man gå til St. Stephen’s Green og se det smukke georgianske hus, der ligger klemt inde mellem en udsmykket victoriansk bygning og et uinspirerende kontorhus fra 1960’erne. Man er generelt enige om, at det var en fejltagelse at fjerne så meget af den gamle georgianske by, især når man ser det, der fik lov til at stå.
Liffeyfloden deler Dublins centrum i Northside (traditionelt arbejderklasse) og Southside (over- og middelklasse) – en opdeling, der for længst er væk. Byen har mange museer, som afspejler den kulturelle arv, mens området omkring floden og den berømte O’Connell Bridge afspejler det moderne Dublin. Halvdelen af indbyggerne er under 25, og forlystelseshungrende unge fra hele Europa tilbringer gerne en ferieweekend her. De bedste aftenforlystelser finder man omkring Temple Bar med de snoede brostensgader og omkring St. Stephen’s Green. Glem ikke, at Dublin vandt afstemningen som ”Europas venligste by” i 2007 – og det gælder stadig.

Befolkningstal
506.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Når som helst – byen sover aldrig. St. Patrick’s Day (17. marts) er dog speciel.

Gå ikke glip af
Postkontoret på O’Connell Street, hvor Patrick Pearse erklærede irsk selvstændighed Påskedag i1916. Kuglehullerne, som udgjorde englændernes svar, kan stadig ses. Chester Beatty Library på Dublins slot (som er en seværdighed i sig selv), hvor der er en mærkværdig samling manuskripter og gammel kunst.
Grafton Street, med sine gademusikanter, kunstnere og turister, som er et udtryk for energien og atmosfæren i denne ungdommelige by. Et besøg på Guinness på St. Jame’s Gate – tag en rundtur og prøvesmag det ”sorte” guld (og besøg Gravity Bar). Dublin Writer’s Museum på Parnell Square, som hylder byens usammenlignelige litterære arv. Trinity College – med det gamle bibliotek og Irlands mest berømte bog, den illuminerede Book of Kells fra 700-tallet.

Godt at vide
På moderne irsk hedder Dublin Baile Átha Cliath.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Weekendophold Irland

Weekendophold Dublin