Weekendophold Milano

Søg billigt weekendophold i Milano.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Milano

Fakta om Milano

Kan verdens selvudnævnte mode- og stilhovedstad beskrives i en bog? Især når den desuden er et stort industrielt, finansielt og kommercielt center – og en af Europas rigeste byer. Og det uden at nævne noget om byens fortid eller rige kultur. Svaret er nej, det er bedst at rejse dertil og se selv. I modsætning til det afslappede Syditalien er milaneserne stolte over (og spiller stolte over), at de arbejder hårdt. Byen har bredt sig udad, og centrum består nu af kontorer, kvalitetsbutikker, restauranter og barer. Milano er et jernbaneknudepunkt og har fem stationer. Det er let at komme rundt i byen, dels med undergrundstog og dels med sporvogn. Trods det høje tempo i Milano er der steder, hvor man kan tage det roligt, og der er tillige mange seværdigheder. Sempione-parken er et af byens få grønne områder. Den bemærkelsesværdige bryllupskagelignende Duomokatedral ligger ved et smukt torv og er Italiens næststørste – efter Peterskirken i Rom. Den blev påbegyndt sidst i 1300-tallet og optager den ene side af det centrale romerske forum, og stod færdig i 1800-tallet. Kirken har over 1000 marmorstatuer. Det fantastiske La Scala, operahuset fra 1700-tallet, er centrum for den italienske operakunst. Sforzaslottet fra 1400-tallet er nu et kunstmuseum, hvor Michelangelos sidste skulptur er udstillet. St Ambrose-basilikaen er en af Italiens
ældste kirker (den blev bygget år 379–386, klokketårnene er nyere). Men alt dette er kun toppen af isbjerget – det her er en by, der lever med sin tid, eller måske er lidt forud. Et antal gamle industribygninger er blevet udviklet og ombygget for at forberede plads og mulighed for videre fart fremad i Italiens stilcenter.
 

Befolkningstal
1.304.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Efterår eller forår (vinteren er regnfuld og sommeren hed og fugtig).

Gå ikke glip af
Leonardo da Vincis, byens store søn, mest berømte kunstværk – Nadveren – kan ses i Santa Maria delle Grazie – hvis man booker mindst fire uger i forvejen. En storartet trompe l’oeil i kirken Santa Maria presso San Satiro viser et kor bag alteret, hvor der egentlig ikke er noget. En tur til byens kunstmuseer, som Pinacoteca di Brera i Brerapaladset eller Bagatti Valsecchi-museet, for at se de mange mesterværker. Milano i en nøddeskal – den elegante Galleria Vittorio Emanuele II. En luftig toetagers arkade med glastag og en central kuppel, som blev færdiggjort i 1877. (Det er måske bedst at lade tegnebogen blive hjemme.) San Siro – hvor både Inter og Milan spiller sine hjemmekampe.

Godt at vide
La Scala, som oprindeligt blev kaldt Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala, blev indviet den 2. august 1778 med Antonio Salieris opera L’Europa ricinosciuta.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD