Weekendophold Rom

Søg billigt weekendophold i Rom.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Rom

Fakta om Rom

Rom ligger på Italiens vestkyst, ved floden Tiberen og har været et mægtigt politisk og økonomisk centrum i 2.500 år. Byens emmer af historie, både gammel og ny, og er hovedstad i et sofistikeret og fremadskuende land. De fleste besøgere bliver forundrede over det høje tempo, alle ser ud til at have drukket masser af espresso! Men der findes også rolige pladser til eftertanke. En sag er sikker, uanset om man har tænkt sig at shoppe på Via Veneto, besøge gamle ruiner eller beundre kunstværk af Leonardo da Vinci, bliver man ikke skuffet.

Rom er en af de få større europæiske byer, som slap fra 2. verdenskrig uden større fysiske skader og har således kunnet beholde sit renæssance- og barokpræg. Med mere end nihundrede kirker og basilikaer har Rom gennem århundreder beholdt sin plads som centrum i den kristne verden. Blandt de vigtigste kan nævnes San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore og San Lorenzo Fuori le Mura.

Midt i Rom ligger Vatikanet. Den hellige pavestol er en separat og selvstændig enklave i byen. Peterskirken med den enorme Petersplads blev tegnet under Pave Alexander VII's tid sådan at så mange mennesker som muligt skulle kunne se når han velsignede dem fra sit vindue. I Vatikanet ligger også det berømte bibliotek, Rafaels rum og vigtige værker af Leonardo da Vinci, Rafael, Giotto og Boticelli. Vatikanmuseet, som blev grundlagt af Pave Julius II i 1500-tallet, viser den katolske kirkes enorme samlinger og inkluderer det Sixtinske Kapel.

I Rom findes alle tænkelige kunstskatte. De bedste finder man på Galleria Borghese, Palazzo Doria Pamphili, Kapitolinska museerna, Museo Nazionale delle Terme, Galleria Colonna og Palazzo Barberini.

De gamle romerske ruiner er naturligvis blandt de bedste i verden. Blandt højdepunkterne finder man Palatinerhøjen, templerne på Forum, Augustus Ara Pacis, Diokletianus termer, Pantheon, katakomberne, Colosseum, hvor, præcis som på Circus Maximus, folket blev holdt i skak med brød og skuespil.
 

Befolkningstal
2.600.000 (2005)

Hvornår skal man rejse
Når som helst på året

Gå ikke glip af
Palatinerhøjen - et udendørsmuseum med fantastisk udsigt over Forum. Forum - dette enorme torv (et godt kort anbefales), hvr offentlige møder blev holdt og berømte talere talte. Det var her Markus Antonuis holdt sin tale efter mordet på Cæsar. Castel Sant'Angelo, som oprindeligt blev bestilt af Hadrian og som skulle være hans og hans families mausoleum. Det ligger ved Tiberens strand og er en af Roms smukkeste seværdigheder. Den Spanske Trappe - 138 trin som sammenkæder Piazza di Spagna og Trinita dei Monti-kirken. Den blev bygget i 1723. I huset ved trappen boede og døde poeten John Keats. Villa Borghese og haverne - det er den største og mest elegante park i Rom. Her findes en sø, et tempel, fontæner og flere museer.

Godt at vide
De fleste turistattraktioner tager entré.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD