Weekendophold Venedig

Søg billigt weekendophold i Venedig.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Venedig

Fakta om Venedig

Venedig var engang Europas rigeste by, og måske også den smukkeste. Byen er opført på træpæle af eg og elm, som blev banket ned i den sandede og lerede jord midt i en lagune ved Adriaterhavet. Venedig bærer sine rigdomme med stolthed. På sit højdepunkt havde byen stærke handelsbånd med det byzantinske rige og den muslimske verden. I 1200-tallet dominerede over 3.300 venetianske skibe handelen i Middelhavet. I disse blomstrende tider konkurrerede Venedigs fremtrædende familier med hinanden om at bygge de største paladser og at støtte de mest populære kunstnere.

Centrum i byens blodkredsløb er Canal Grande, der svinger i en elegant kurve gennem byen. En tur med en vaporetto ad Canal Grande afslører mere end 300 smukke paladsfacader og byens mægtige blanding af europæisk og byzantinsk. Og det er de private paladser, snarere end de officielle monumenter, som gør Venedig så tiltrækkende.

Udforsk byen til fods eller med gondol og opdag de smalle gyder og alle de detaljer, som afspejler byens tidligere velstand. Venedig blev styret af rådet, som bestod af repræsentanter for de mest indflydelsesrige familier. Rådet udpegede officielle embedsmænd og valgte et senat, som bestod af 200-300 mænd. Senatet valgte så ti personer, som fik til opgave at varetage byens administration. Et medlem blev udpeget til Doge – ceremonimester i byen. Dogens palads var både bolig og magtcentrum i over 700 år. Det blev bygget mellem 1309 og 1424 og er et slående, gotisk værk med kanalen på den ene side og Marcuspladsen på den anden.

Ved siden af paladset ligger Basilica di San Marco, den mest berømte af byens kirker og et af de mest velkendte eksempler på byzantinsk arkitektur. Katedralen har været sæde for Venedigs ærkebiskop siden 1807. Kirken er berømt for sin størrelse og for de vidunderlige, forgyldte byzantinske mosaikker.

I Venedig finder man også en af verdens bedste samlinger af renæssancekunst. De bedste museer er Accademia, Galleria Giorgio Franchetti i Ca’ d’Oro og Peggy Guggenheim. Venedig er et af de mest populære turistmål i verden, men hvor trangt der end er, er der kun få besøgende, som kan undgå at blive fortryllet af byens skønhed og elegance.
 

Befolkningstal
271.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
To uger inden fasten for at deltage i karnevalet.

Gå ikke glip af
Murano – øen, der ligger nord for Venedig og er berømt for glasfremstilling. En tur med en gondol. Torcello – den mest spændende og stemningsfyldte af øerne i lagunen. Gå ikke glip af Basilica di Santa Maria Assunta ved den støvede piazza. Lido – Venedigs strand. Operahuset La Fenice – et af de smukkeste i verden.

Godt at vide
Byen er med på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD