Weekendophold Riga

Søg billigt weekendophold i Riga.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Riga

Fakta om Riga

Riga ligger ved Østersøen, ved floden Daugavas udløb, og er Baltikums største by. Den blev grundlagt i 1201 og har siden da været besat af tyskere, polakker, svenskere og russere. Mange års russisk herredømme sluttede i 1991, da Letland genvandt sin selvstændighed. Riga blev hurtigt Baltikums mest kosmopolitiske by, og dens historiske centrum blev optaget på Unescos verdensarvsliste.

Byen er kendt for sine smukke jugendbygninger, nogle af de fineste i verden. Jugendarkitekturen finder man i det centrale Riga, lige uden for den gamle by, hvor der er hele gader med vidunderligt dekorative huse. På Elizabetes Iela (Elisabetgaden) er der nogle fantastiske eksempler, men den fineste gade er måske Albertagaden, hvor en hel række huse er tegnet af Mikhail Eisenstein, far til den berømte russiske filmmand Sergei Eisenstein.

Handelshøjskolens blåhvide facade er et andet højdepunkt. Riga kan også fremvise arkitektur fra andre perioder. De tre brødre er en pittoresk række middelalderhuse, det ældste er fra 1400-tallet. Riga-domen dominerer den gamle by. Den blev bygget i 1211 af Albrecht von Buxthoeven og er formodentlig den største middelalderkirke i Baltikum. Slottet, som er præsidentens officielle residens, er endnu en seværdighed, ligesom det historiske museum.

Tag også et kig på Sankt Peterskirken med dens 123 meter høje tårn og Johanneskirken, et lille kapel fra 1200-tallet, som ligger i nærheden. Den gamle bydel kan også fremvise flere gader og
torve med bygninger fra 1500- og 1600- tallet opført af tyskere. Mange er dekoreret med intrikate detaljer og statuer –
det er helt enkelt vidunderligt at vandre rundt i byen.

Befolkningstal
727.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Maj til september.

Gå ikke glip af
Slottet, som ligger på Daugavaflodens bred, og som nu er præsidentens officielle residens. Her er også et antal museer. Sankt Peterskirken, som er et af Baltikums bedste eksempler på gotisk arkitektur. De tre brødre – gamle middelalderboliger. Det ældste – den hvide bror – er fra 1400-tallet.
Arkitekturmuseet ligger der. Johanneskirken fra 1200-tallet. Kirken var berømt for sit trætårn (desværre blev trætårnet erstattet af et i metal under den seneste renovering), som var det højeste i Europa på den tid. Fra tårnet er der en vidunderlig udsigt over byen.

Godt at vide
Rigas historiske centrum er med på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Letland

Weekendophold Riga