Weekendophold Valletta

Søg billigt weekendophold i Valletta.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere om Valletta

Mere information om Valetta

Fakta om Valletta

Den britiske politiker Benjamin Disraeli besøgte Maltas hovedstad i august 1830, på anbefaling af digteren Lord Byron. Han beskrev den som ”en by fuld af ad paladser, bygget af gentlemen, for gentlemen”, som ”er lige så nobel, hvis ikke mere, som en hvilken som helst hovedstad i Europa”.

Den befæstede by er bygget på en klippehalvø på øens nordøstkyst og omgives af to smukke havne: the Grand Harbour og Marsamxett harbour. Grundstenen blev lagt i 1566 af Jean Parisot de la Valette, Johanniterordenens leder. Ridderne udvalgte steder i slutningen af Maltas belejring, fordi den var strategisk vigtig. Den nye by styrkede Johanniterordenens position på Malta og var en effektiv måde at knytte ridderne til øen.

Byen blev tegnet af en italiensk militæringeniør, Francesco Laparelli, som konstruerede et afløbssystem og trak ferskvand ind i byen, hvis den nu skulle blive belejret. Mange af de vigtige bygninger blev opført af malteserarkitekten Gerolamo Cassar. Gamle forsvarslinjer omgiver hans smukke barokby, karakteriseret af smalle gader, springvand og brystværn til forsvarsformål.

Stormesterens palads, som blev bygget af Cassar for riddernes regning, er nu Maltas Repræsentanthus. Her er et våbenhus, med en af Europas fineste våbensamlinger fra riddertiden. Den storslåede St. John’s Co-Cathedral (Ridderkirken) er bestemt et besøg værd. Den alvorlige facade gemmer et udsmykket barokinteriør med loftsmalerier og smukke stenarbejder. Her er også mange kunstgenstande, som Caravaggios Johannes Døberens halshugning, den eneste maleri han signerede.

Manoelteateret har et smukt, ovalt auditorium, som er dekoreret med bladguld. Teatret blev bygget i 1731 og er Europas tredjeældste teater, som stadig er i brug. Man kan tage med på en guidet tur.
 

Befolkningstal
6.000 (2005)

Hvornår skal man rejse
Forår eller efterår.

Gå ikke glip af
Det tidligere stormesterpalads, som optager et helt kvarter og hvor Maltas regering nu holder til. Nationalmuseet, som ligger i et af de fineste barokpaladser, der blev bygget af Johanniterridderne. Panoramaudsigten over havnen fra Upper Barracca Gardens. Cathedral of St. Paul – den ligger ved
Selvstændighedstorvet og er bygget i nyklassisk stil med et spir, der er blevet et af Vallettas vartegn.

Godt at vide
Valletta er med på Unescos verdensarvsliste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Malta

Weekendophold Valletta